Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо С.Б., на

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо С.Б., на
Коментари Харесай

Прокуратурата в Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо двама мъже за умишленото убийство на бизнесмен край Нареченски бани

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на С.Б., на 48 година, и по отношение на М.Б., на 27 година, за това, че на 21 март 2018 година, в с. Нареченски бани, обл. Пловдивска, в съучастничество, като причинители, съзнателно са умъртвили В.М., на 47 година, като гибелта е настъпила по изключително непосилен метод за убития и действието е осъществено с особена свирепост – закононарушение по член 116 ал.1 т.6 предл. 2 и 3, вр. член 115 вр. член 20 ал.2 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

По делото е открито, че двамата обвинени и потърпевшият стопанисвали общ незавършен търговски обект – магазин и ресторант в с. Нареченски бани, обл. Пловдив. В.М. имал подозрения за извършващи се злоупотреби от неговите съдружници. Поради тази причина на 15 март 2018 година той сложил камера за видеонаблюдение и снимане. На 21 март 2018 година тримата се срещнали в комерсиалния обект, тъй като при направена проверка В.М. разкрил неналичия. След отправена рекламация от потърпевшия, двамата обвинени – татко и наследник, направили лична инспекция и открили по –малки неналичия. По този мотив зародил спор сред С.Б. и потърпевшия, като сред тях се стигнало до физически конфликт, в който след това се намесил и М.Б.

Най-напред обвинените почнали да нанасят побой на В.М. с юмруци и ритници, като се стремели да го изведат от частта, предопределена за магазин, с цел да не могат инцидентни минувачи да станат очевидци на абсурда. Те го избутали в незавършената част на помещението –бъдещ ресторант, където с подръчни средства - греда, крайник от дрешник и тъпата част на секира траяли да му нанасят удари. След като открили, че потърпевшият е умрял, двамата обвинени увили натрупа в завеса, сложили върху нея найлонов чувал и го завързали с алпийско въже. След това напъхали тялото в пластмасов панер, който натоварили в лек автомобил и изхвърлили в бездънен вир, на към 4 км след с. Нареченски бани. След като не се прибрал няколко дни и не отговарял на телефонните повиквания, околните на потърпевшия подали сигнал в полицията и той бил разгласен за общонационално търсене. При извършено търсене от околните на потърпевшия, била взета видеокамерата, която в това време обвинените свалили от помещението. Тъй като те мислели, че камерата е бутафорна и не предполагали, че същата прави запис, не я изхвърлили, както създали с останалите движимости, по които имало следи от закононарушението. При обзор на видеозаписа от околните, в наличието на полицейски чиновници, били видени последните мигове от живота на потърпевшия, след пораждане на побоя, който двамата обвинени почнали да му нанасят. След като била открита причастността на двамата към зародилия побой, М.Б. и С.Б. били доведени в районно управление (на МВР) на МВР-Асеновград, като в хода на извършените с тях диалози, били открити местата на осъществяване на убийството и на изхвърляне на натрупа.

На 27 март 2018 година при изработен оглед на местопрестъпление, над с. Нареченски бани, на остарял път, под мост, във вир – бездънен към 2 метра, било намерено и извадено тялото на убития, увито по метод изцяло подобаващ на направени признания. Според съдебномедицинската експертиза повода за гибелта на В.М. е вследствие на нанесени три удара с тъпата част на секира, довели до тежка черепно-мозъчна контузия, блокираща виталните функционалности на потърпевшия и аспирация на кръв в белите дробове, довела до асфиксия, което дава съображение да се одобри, че гибелта е настъпила по изключително непосилен за него метод. Самият механизъм на породените телесни увреждания – голям брой удари по цялото тяло, глава и крака на потърпевшия, сочат на извода, че убийството е осъществено с особена свирепост.

Обвиняемите С.Б. и М.Б. са с мярка за неотклонение „ задържане под стража “, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР