Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо П.А., на

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо П.А., на
Коментари Харесай

Черни дни за пловдивски полицаи, могат да изгният в затвора!

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на П.А., на 33 година,  и С.М., на 45 година, за това, че в съучастничество като причинител и в съучастничество с незнаен причинител, са лишили непознати движими движимости – 5 000 кутии цигари, марка " Busi-nees royals “, на обща стойност 37 500 лв., 1 500 евро, 200 турски лири, 960 лв. и кожен калъф за документи, всичко отнето на обща стойност 41 500 лв., от владението на М.М., с желанието незаконно да ги присвоят, като са използвали за това мощ и заплашване и грабежът е в огромни размери – закононарушение по член 199 алинея 1 т.1 във вр. член 198 ал.1 във вр. член 20 алинея 2 във вр. алинея 1 от Наказателния кодекс. По делото е открито, че обвиненият П.А. през посочения интервал бил чиновник на ОД на МВР-Пловдив.

На съд са предадени и С.М., на 45 година, В.Г., на 32 година, Г.И., на 38 година, и Ж.К., на 33 година, за това, че в качеството си на длъжностни лица – полицейски чиновници, за С.М., като старши служител на реда към отдел " Охранителна полиция “ при ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив, а за В.Г., Г.И., и Ж.К., като полицейски чиновници към районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи Раковски, са поискали от М.М., и приели посредством другиго, дар-пари в размер на 20 000 лв., които не им се следват, с цел да нарушат службата си, като не подхващат дейности по попречване, секване и откриване на закононарушение от общ темперамент – член 234 алинея 1 от Наказателен кодекс – държане на акцизни артикули без бандерол, за което са имали информация и данни, в нарушаване на наредбите на Закона за Министерство на вътрешните работи, длъжностната характерност и Наказателно-процесуален кодекс, като подкупа е осъществен посредством изнудване, чрез корист със служебното състояние – закононарушение по член 302 т.1 и т.2 във вр. член 301 ал.2 във вр. алинея 1 във вр. чл.20 алинея 2 във вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

През декември 2016 година, в Пловдив, М.М. превозвал цигари без бандерол. Когато стигнал до кръстовище до парк " Лаута “, спрял на светофар. Обвиняемите П.А. и С.М. имали предварителна информация за това какво транспортира М.М., заради което спрели автомобила и го отклонили за инспекция в парка. Там разпоредили на М.М. да слезе, сложили му белезници на ръцете и го заплашили, че в случай че не им се подчинява, ще влезе в пандиза. През това време на мястото  дошъл различен автомобил, марка  " Фолксваген Пасат “, в който натоварили 5 000 кутии цигари без бандерол от буса на М.М., като в претоварването пособие неустановено по делото лице. От кожена чанта в колата на М.М. били отнети и горепосочените пари.

На 15 март 2017 година М.М. бил свикан да се яви в районно управление (на МВР) на МВР-Раковски, като преди този момент обвинените С.М., Г.И., В.Г. и Ж.К. се били договорили да го извикат, с цел да му оповестят, че знаели за съществуването на огромно количество цигари без бандерол в микробуса му. Те му посочили фотография, обяснили, че " работата е сериозна “ и поискали 20 000 лв., с цел да не подхващат по отношение на него законови ограничения.

Уговорено било парите да бъдат предадени на полски път край село Войводиново, обл. Пловдив. Там обвиненият С.М. чакал в черен джип. Взел парите от очевидец, изпратен от потърпевшия, скъсал фотографията и му споделил да си върви. Паричната сума били разграничени сред четиримата обвинени.  Спрямо обвиненият Г.И. е взета мярка за неотклонение " парична гаранция “, като той е бил арестуван до 31 декември 2018 година, наложена му е възбрана да напуща рамките на страната. В.Г. и Ж.К. също са с мярка за неотклонение " парична гаранция “, а обвинените С.М. и П. А. са с мярка за неотклонение " задържане под стража “ по друго наказателно произвеждане.

Предвиденото от закона наказване за грабежа, за който на двама от обвинените е повдигнато обвиняване, е отнемане от независимост от 5 до 15 години. По обвиняването за рушвет, повдигнато по отношение на четирима обвинени, законът е планувал санкции отнемане от независимост от 3 до 10 години, санкция до 20 000 лв. и отнемане от права.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР