Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Иван Р.,

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Иван Р.,
Коментари Харесай

Опасен тип напада жени в гръб в Пловдив! Каква ще е десетата му присъда?

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на Иван Р., на 39 година, за това, че при изискванията на рисков рецидив и на продължавано закононарушение е лишил непознати движими движимости от владението на пет лица с желанието незаконно да ги присвои, като за това е използвал мощ - закононарушение по чл.199 алинея 1 т.4 по отношение на чл.198 ал.1 пр.1 по отношение на чл.29 алинея 1 по отношение на член 26 ал.1 от Наказателния кодекс.
Обвиняемият Иван е бил осъждан девет пъти, като последното наказване " отнемане от независимост " е изтърпял на 9 декември 2016 година, когато е бил освободен от пандиза. На 12 август 2017 година в Пловдив Иван управлявал велосипед по бул. " Цар Борис III Обединител ". В този миг около него минала потърпевшата А.С., на 79 година, която носела златен синджир. Той издърпал бижуто с ръка и избягал, като дейностите му били записани от близка охранителна камера.

На 16 август в Пловдив обвиненият се движел по ул. " Кукуш ", като пред него вървяла 65-годишна жена. Тя носела два златни синджира от 14-каратово злато. Обвиняемият издърпал украшенията и избягал.

На 17 август още веднъж в Пловдив Иван се движел по ул. " Алеко Константинов ", като пред него вървели две дами. Той издърпал златния синджир, с тегло 12 грама, на едната от тях, на възраст 63 година, като част от бижуто се скъсало. Действията на обвинения били записани от охранителни камери.

На 19 август в Пловдив обвиненият бил с велосипед в региона на Бунарджика. Към 14,30 часа оттова минавала 67-годишната Н.Н., която носела тежки чанти в ръцете си и се серпантина да си почива на пейките. Обвиняемият правел кръгчета с велосипеда, а когато дамата се насочила в посока ул. " Гладстон ", той я застигнал в тил и с ръка издърпал златния й синджир.

На 23 август Иван минавал през подлез на бул. " Цар Борис III Обединител ", като се разминал с 56-годишната Н.Д. Той издърпал със мощ златния й синджир, с тегло към 18 грама, и побягнал. След като отнемал златните украшения, обвиненият Иван ги продавал, като общата стойност на отнетите движимости е 2 957 лв.. По делото са разпитани очевидци, приложени материални доказателства, направени експертизи и други. Обвиняемият Иван Р. е с взета мярка за неотклонение " задържане под стража ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР