Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо четирима мъже

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо четирима мъже
Коментари Харесай

Изправят пред съда четирима, ограбили злато за половин милион

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на четирима мъже на 58, 46, 35 и 36 години за обир на златни украшения на обща стойност 457 352 лв.. Първият от тях е подстрекател и помощник, а останалите – причинители. Престъплението е в изключително огромни размери, а един от причинителите е бил въоръжен, прецизират от държавното обвиняване. За трима от участниците грабежът е рецидив.
По делото е открито, че на 27 против 28 май предходната година в пловдивското село Йоаким Груево трима от обвинените влезнали в дома на 71-годишна жена. Наблизо, в лек автомобил, ги чакал съучастникът им. Той авансово бил събрал информация от собствен прочут за живущите в дома и навиците на потърпевшата. Преди да влязат в къщата обвинените си поставили черни маски и ръкавици, като взели със себе си електрошокова палка, свински опашки и черно тиксо.
Същата вечер към 23.30 часа те прескочили оградата и проникнали в къщата. Първоначално влезнали в една от стаите, където спял родственик на потърпевшата жена. Един от обвинените го блъснал в тила с юмруци, а другият му вързал краката със свински опашки и въже, както и му поставили тиксо на устата. След това влезнали в стаята на потърпевшата жена, нанесли й побой с юмруци, удряли я с електрошокова палка, вързали краката и ръцете й с тиксо, като през това време я питали къде се намират златото и парите и ровели из шкафовете и дрешниците в къщата. Жената съумяла да им каже, че има 300 лв. в чантичка, която те намерили и от която взели парите. Малко по-късно обвинените сами разкрили в дома няколко кутии от шоколадови бонбони и бисквити, в които имало златни украшения, които взели. След това напуснали дома, като прескочили оградата на къщата и се качили в автомобила, в който ги чакал четвъртият обвинен.
Малко след края на селото в гориста околност отбили автомобила, сложили в найлонова торба ръкавиците, маските и тиксото, които заровили в земята. По пътя изхвърлили телефонните апарати и електрошоковата палка. Разпределили златните декорации на четири равни купчини, като всеки от тях взел по една, след което се разделили.
По делото е открито, че четиримата обвинени лишили голям брой златни медальони с нанизани златни монети, кехлибарени топчета, златни синджири с висулки, с религиозни и други изображения, мъжки златни синджири, златна корона с огромен червен камък по средата и дребни камъни към него, златни гривни, златни монети, златни обици, златни гердани, 40 златни британски лири и други декорации – всичко на обща стойност 457 352 лв..
Четиримата обвинени са с мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ и се намират в Пловдивския затвор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР