Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо адвокат Владимир

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо адвокат Владимир
Коментари Харесай

Съдят адвокат, ощетил клиенти с над 600 хил. лева

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на юрист Владимир Елдъров.

Причината е, че той в интервала от 17 ноември 2011 година до 23 юли 2014 г в изискванията на продължавано закононарушение, като прокурист на пет лица, им предизвикал имотна щета в размер на общо 321 500 лв., оповестяват от прокуратурата.

По делото е открито, че Елдъров като юрист, бил акредитиран от посочените нагоре пет лица, за всеки един от тях, да ги съставлява по застрахователни каузи за погашение на компенсации за техни потърпевши близки при пътно-транспортни катастрофи.

Застрахователните компенсации се превеждали по банкова сметка на обвинения, като той не предавал на потърпевшите цялата сума, а част от нея оставял за себе си. Сумите, които оставял за себе си, варирали в размер от 47 000 лв. до 80 000 лв.. В един от случаите обвиненият присвоил напълно преведеното от застрахователя обезщетение в размер на 80 000 лв..

Елдъров е предаден на съд и за това, че през интервала от 11 февруари 2010 година до 3 ноември 2014 година, в изискванията на продължавано закононарушение, като прокурист на 24 лица, умишлено е работил срещу законните ползи на представляваните и умишлено е ощетил имуществото им, поверено му да го ръководи и пази, като от действието са последвали обилни вреди в общ размер на 354 958 лв. – закононарушение по член 217 ал.4 по отношение на алинея 2 по отношение на алинея 1 по отношение на чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

По делото е открито, че 24 лица били упълномощили юрист Владимир Елдъров да ги съставлява по цивилен каузи за погашение на компенсации на потърпевши лица от пътно-транспортни катастрофи. След упълномощаването, обвиненият едностранно решавал да усили възнаграждението си за оказаната услуга, като по свое убеждение оставял част от присъденото обезщетение за себе си.

Сумите, с които ощетил потърпевшите, варирали от 700 лв. до 35 000 лв.. По делото са били разпитвани голям брой очевидци, изискани са банкови информации, осъществени са очни ставки, направени са експертизи, изискани са копия от документи и застрахователни бумаги и други

Най-тежкото планувано от закона наказване за закононарушенията, в които юристът е упрекнат, е отнемане от независимост от 1 до 8 години, като съдът може да постанови и конфискация на до ½ от имуществото на отговорния. Обвиняемият е с мярка за неотклонение „ подписка “ по актуалното дело, само че същият се намира в Затвора в Пловдив, където по отношение на него се ползва мярка за неотклонение „ задържане под стража “, постановена от съда по друго дело, по което е наказан на първа инстанция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР