Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 68-годишната В.Х.

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 68-годишната В.Х.
Коментари Харесай

Убийството в село Труд през януари станало след спор между съпрузите за ключове

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на 68-годишната В.Х. за това, че на 13.01.2019 година в село Труд, област Пловдив, е умъртвила съзнателно другиго – К.Х., на 73 година, оповестиха от Апелативната прокуратура в Пловдив.

Припомняме, че чисто гол бе открит на 14 януари в банята си 73-годишният Костадин Хаджиев от пловдивското село Труд.

Обвиняемата В.Х. и потърпевшият К.Х. били съпрузи, като връзките сред тях били влошени от доста години. Те живеели в с. Труд, обл. Пловдив, в една къща, само че на разнообразни етажи и с обособени семейства. На 13 януари 2019 година, по обяд, обвинената В.Х. попитала на всеослушание брачна половинка си дали знае къде се намират ключовете й, защото не можела да си ги откри. Той дал отговор, че не ги е виждал и я посъветвал да си ги търси сама.

По-късно в къщата пристигнали посетители на К.Х., негови съседи и другари. На тях той им споделил, че на другия ден щял да върви в болница в гр. Пловдив, с цел да си прави медицински проучвания. Няколко часа по-късно те си тръгнали. След това К.Х. влезнал във външната баня, с цел да се изкъпе. Обвиняемата го последвала и попитала още веднъж къде са й ключовете.

Между двамата зародил скандал, при който К.Х. сграбчил дървен налъм и протегнал ръка да я удари. Жената вдигнала ръката си, с цел да се защищити. В този миг К.Х. изпуснал налъма, който счупил огледалото. Частите от него наранили краката му. Съпрузите били доста ядосани. Словесният им спор прераснал в блъскане, при което двамата паднали на пода в банята. Обвиняемата В.Х. съумяла да хване брачна половинка си за врата с двете ръце, почнала да го стиска мощно, до момента в който в един миг той престанал да диша. С хавлиена забрадка дамата забърсала банята, сложила я в найлонова торба и изхвърлила в контейнера за боклук, дружно с налъмите.

На 14 януари 2019 година, обвинената отишла на работа, като не споделила с никого за случилото се. Същия ден другари на К.Х. го потърсили в дома му и го разкрили мъртъв в банята. Те подали сигнал в полицията. По делото е направена съдебномедицинска експертиза, съгласно която повода за гибелта на К.Х. е механична асфиксия от прилепяне на шията. Спрямо обвинената В.Х взета мярка за неотклонение „ задържане под стажа “. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР