Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт срещу апаш, нападнал и обрал

...
Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт срещу апаш, нападнал и обрал
Коментари Харесай

Апаш нападна пенсионер в Пловдив заради ретро автомобил, нахлу в имота му

Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт против крадец, нападнал и обрал възрастен мъж в Пловдив. Пострадалият 77-годишен пенсионр живеел самичък в къща в краен квартал под тепетата, Той си бил закупил ретро автомобил „ Волга “. Паркирал колата в двора.

На 12 януари 2022 година, 27-годишният крадец влезнал в парцела. Той познавал притежателя. Казал, че желае да купи ретро колата за 30 лева Собственикът отвърнал, че може да продаде автомобила за повече пари и го предизвестил да си върви. Наглият мъж се ядосал, почнал да удря и блъска потърпевшия, повтаряйки, че ще се върне и вземе колата, без да му я дава. Заплашвал го, че в случай че откаже ще му се случи нещо неприятно. Пострадалият се скрил на втория етаж на къщата, а по-късно и при съседите. Бил доста изплашен. Не след дълго апашът още веднъж се върнал и разрушил катинара на входната врата. От двора взел шевни машини, джанти за автомобил, качил ги на колелото и си тръгнал. По-късно е бил открит и арестуван от полицията. Нападателят е осъждан.

Спрямо него е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Предстои Окръжен съд–Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР