Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Цанко П. и Кирил

...
Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Цанко П. и Кирил
Коментари Харесай

Изправят пред съда мъжете, убили свой приятел край Джумаята

Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на Цанко П. и Кирил С. станали известни като убийците от Капана. Те са предадени на съд за това, че на 07 юли предходната година в съучастничество като причинители, съзнателно са умъртвили 55-годишния Лалко Ж. след побой.

Убийците Цанко П./45/ и Кирил С./43/ - са неведнъж осъждани, като единият е осъждан за безчинство, шофиране в нетрезво положение и причиняване на междинна телесна щета, а другият мъж е осъждан за обири, отнемане и грабежи.

Жертвата - Лалко Ж. и побойниците му са се познавали отдавна. Често са били дружно в градинката на Джумаята и са консумирали алкохол съвсем всяка вечер. Убитият е бил скитник, само че е имал регистрация " като махленски актьор ", за което имал и карта. Последните два дни той е живял в дома на един от убийците си. Преди случая, тримата още веднъж пиели алкохол в градинката, когато почнал абсурдът, прераснал във физическа разпра.

Вечерта преди случая, убитият се намирал в региона на Джумая джамия и пиел бира. Той видял, че на стълбите били седнали няколко младежи, измежду които и малолетно момиче. Лалко се доближил към тях и хванал момичето за ръката, придърпал го към себе си и почнал да го опипва. Това било видяно от намиращия се наоколо Цанко. Той се възмутил и уведомил полицейски патрул.

После споделил и на Цанко за видяното и ввамата решили да санкционират уличния актьор като му нанесат побой.



На идващия ден към 22,30 ч. двамата другари по чашка още веднъж се намирали в региона на градинката на Джумая джамия и пиели. По същото време и място там бил и лалко. Той също употребявал алкохол. След като го видели, двамата другари подхванали дейности да го санкционират поради държанието му към малолетното момиче и почнали да го ударят с ръце по главата. Побоят траял към 10 минути, за което време двамата обвинени нанесли на бездомника повече от 20 удара в главата. В един миг Лалко паднал на земята и не съумял да стане. Побойниците видели, че е в безпомощно положение, само че не му помогнали, а седнали наоколо и траяли да пият. Минаващи край тях очевидци подали сигнал в полицията за случая. Пристигналият на място медицински екип установили смърртта на Лалко.

Спрямо двамата побойници е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ и сега те се намират в пандиза.

Предстои Окръжен съд–Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР