Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо мъж на 47 г.

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо мъж на 47 г.
Коментари Харесай

Двама шофьори опитаха да подкупят полицаи с по 50 лева в Пловдивско

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на мъж на 47 година Той е предаден на съд за това, че на 22.05.2023 година на автомагистрала „ Тракия “ в землището на с. Белозем, обл. Пловдив, е дал рушвет - подарък, който не се следва - пари в размер на 50 лв., на двама полицейски чиновници, с цел да не извършат дейности по работа – да не му сформират акт за определяне на административно нарушаване за това, че употребява мобилен телефон без устройство „ свободни ръце “ по време на ръководство на автомобила – закононарушение по член 304а, вр. член 304, алинея 1 от Наказателния кодекс.

Водачът имал товарен камион „ Мерцедес “ и се занимавал с доставка на плодове и зеленчуци. На 22 май 2023 година той пътувал в посока към гр. Бургас. На автомагистрала „ Тракия “ в региона на с. Белозем, обл. Пловдив, бил спрян от полицейски патрул. Служителите на Министерство на вътрешните работи направили инспекция на документите и му съобщили, че ще му бъде наложено административно наказване за това, че е разговарял по мобилния телефон по време на придвижване. За да не му сформират акт, мъжът предложил рушвет от 50 лева Служителите на Министерство на вътрешните работи не взели банкнотата и незабавно уведомили дежурния проверяващ служител на реда.

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт и по отношение на 58-годишен., за това, че на 04.06.2023 година в гр. Раковски, обл.Пловдив, е дал рушвет – пари на стойност 50 лв., на полицейски чиновници, с цел да не извършат дейности по работа – да не извършат дейности, свързани с търсене на административно-наказателна отговорност от мъжа, като лидер на товарен автомобил - закононарушение по чл.304а, вр.с чл.304, алинея 1 от Наказателния кодекс.

На 4 юни 2023 година водачът управлявал товарния автомобил в посока към животинския пазар в гр. Раковски. Той бил спрян за инспекция, като полицейските чиновници открили, че транспортира животни без да има нужната документи. За да не му сформират акт, Н.М. предложил на служителите на реда рушвет от 50 лева Служителите на Министерство на вътрешните работи не взели парите и незабавно уведомили дежурния проверяващ служител на реда.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредителни съвещания по импортираните обвинителни актове. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР