Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Г.Ц., на 49 г.

...
Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Г.Ц., на 49 г.
Коментари Харесай

Голям подкуп на магистрала Тракия!

Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на Г.Ц., на 49 година Той е предаден на съд за това, че на 21.11.2021 година, на автомагистрала " Тракия “, в землището на с. Цалапица, обл. Пловдив, е дал подарък – сумата от 400 лв. на полицейски чиновници, с цел да не извършат дейности по работа – да предотвратят осъществяването на закононарушение.

Спрямо Г.Ц. е повдигнато обвиняване и за това, че на същата дата и място е подкрепил трима жители на Сирия – двама мъже и момче на 12  година,  да обитават и минават в страната в нарушаване на закона. Деянието е осъществено посредством потребление на моторно транспортно средство – лек автомобил " Мерцедес “ и във връзка с лице, ненавършило 16-годишна възраст.

Престъпленията са квалифицирани по член 304а, вр. чл.304 ал.1 от Наказателния кодекс и по член 281, алинея 2, вр. алинея 1от Наказателния кодекс.

На 21 ноември 2021 година Г.Ц. пътувал за работа в региона на гр. Елхово с лек автомобил, марка “Мерцедес “. Близо до града минал около двама мъже и едно дете, като един от тях му махнал да спре. Те били мигранти и същия ден минали нелегално държавната граница. Г.Ц. спрял автомобила. Чужденците го помолили да ги закара до гр. София, като щели да му заплатят за курса. Той се съгласил, качил ги в багажника, затворил го и траял към столицата. Малко по-късно, в региона на автомагистрала " Тракия “, в землището на с. Цалапица, обл. Пловдив, бил спрян  от полицейски чиновници.

При инспекция на багажника те разкрили тримата мигранти – момче на 12 година и двама мъже, жители на Сирия. За да не алармират за противозаконното подкрепяне на чужденците да преминат през страната, Г.Ц. дал на служителите на реда подарък – 400 лв., които оставил на багажника на патрулния автомобил. Служителите на Министерство на вътрешните работи не взели парите и незабавно уведомили дежурния проверяващ служител на реда. Тримата мигранти са настанени в бежански център у нас.

Спрямо обвинения Г.Ц. е взета мярка за неотклонение " задържане под стража “. Предстои Окръжен съд–Пловдив да насрочи съвещание по делото. 

Предвидените от закона санкции за закононарушенията, в които е упрекнат Г.Ц., са надлежно - отнемане от независимост до 10 година и санкция до 15 000 лв. за подкупа, а за противозаконното превеждане на чужденци - от 1 до 6 година отнемане от независимост и санкция от 5 000 до 20 000 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР