Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Х.Л., на 48 г., и

...
Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Х.Л., на 48 г., и
Коментари Харесай

Задържаха двама със 7 кг марихуана

Окръжна прокуратура-Пловдив притегли като обвинени Х.Л., на 48 година, и М.Т., на 47 година, за това, че на 20.01.2024 година, в гр. Пловдив, с. Бойково, и с Храбрино, обл. Пловдив, сами и като съизвършители, в съучастничество, без съответно позволение са държали за разпространяване високорискови наркотични субстанции в огромни количества с общо тегло 7 кг 438 грама – марихуана, амфетамин, кокаин. Престъплението е квалифицирано по член 354а, ал.1 пр.1 вр. чл.20 ал.2 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс. Х.Л. е упрекнат и за държане на наркотични субстанции в огромни размери за разпространяване.

На 20 януари 2024 година полицейски чиновници направили претърсвания и изземвания в стопанска сграда в с. Бойково, обл. Пловдив, в лек автомобил, ръководен от М.Т., в с. Храбрино, обл. Пловдив, както и в жилище в гр. Пловдив, благосъстоятелност на Х.Л.  В постройката, колата и жилището, както и при персонален обиск на М.Т., са били открити общо над 7 кг марихуана, а също по този начин и дребни количества кокаин и амфетамин, предопределени за разпространяване.

Обвиняемите Х.Л. и М.Т. са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР