Окръжна прокуратура - Пловдив повдигна официални обвинения на полицаите от

...
Окръжна прокуратура - Пловдив повдигна официални обвинения на полицаите от
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на арестувани полицаи от Трето РУП

Окръжна прокуратура - Пловдив повдигна публични обвинявания на служителите на реда от Трето РУП - Самуил Хаджиев и посоченият за негов доближен - служител на реда Атанас Качаков за осъществени от тях тежки престъпни закононарушения.

Те са осъществявани с още двама души, употребявани в незаконните схеми и също обвинени.

На 5 април в с. Болярци полицейският шеф и неговият зависещ са пробвали да ограбят 500 кг. марихуана от склад на компания, имаща право законно да я създава за медицински цели. Самуил Хаджиев се е възползвал от служебното си състояние като шеф на Трето районно, написа БНР.

При специализрина интервенция в Пловдив в сряда бяха арестувани Хаджиев и още шестима чиновници на полицията.

Всички бяха задържани при координирана акция на прокуратурата и отдел „ Вътрешна сигурност” на Министерство на вътрешните работи в сряда сутринта.

Преди това, на 31 март тази година в Пловдив той е принудил под напън собствен зависещ, проверяващ служител на реда, за осъществяване на обиск и конфискация на стока в база на пловдивска компания и даже да образува досъдебно произвеждане. За това не е имало никакви законови учредения, само че е осъществено макар експлицитните инструкции на Районна прокуратура – Пловдив.

Освен това полицейският шеф е упрекнат за открити в джипа му 50 бойни патрони, запазване в нарушаване на разпоредбите.

Неговият зависещ, служителят на реда Атанас Качаков е упрекнат и за отвличането на 28 годишен мъж, дружно с други двама цивилни от незаконния контингент. Похитеният е бил изтезаван и изнудван за пари от наркотрафик, сочат предварителните данни на следствието.

Четиримата обвинени – двамата служители на реда и другите двама цивилни са в ареста за период до 72 часа. В събота прокуратурата внася в съда искане за непрекъснатото им задържане под стража.

Най-тежкото наказване за отвличането е от 10 до 20 година отнемане от независимост или пожизнен затвор.

Що се отнася до шефа на районното ръководство Самуил Хаджиев е от 3 до 8 години затвор.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР