Окръжна прокуратура – Пловдив повдигна обвинение на четирима души за

...
Окръжна прокуратура – Пловдив повдигна обвинение на четирима души за
Коментари Харесай

Дилърите, обрани с автомат край Пловдив, вече са с обвинения

Окръжна прокуратура – Пловдив повдигна обвиняване на четирима души за владеене и разпространяване на 14 кг марихуана, оповестяват от пресцентъра на обвиняването. На 29 декември в землището на село Болярино край Пловдив при продажбата на дрогата те били застрашени с автомат от 35-годишния Х.Д., който им лишил опиата, без да го заплати. Той беше хванат от полицията и е с мярка „ задържане под стража “. За това закононарушение е планувано наказване „ отнемане от независимост “ от 3 до 12 година и санкция от 10 000 до 50 000 лв..

Обвиняемият И.П. е на 28 година, от гр. Раковски, и е направил действието при изискванията на рисков рецидив и може да получи от 5 до 15 година затвор, както и санкция от 20 000 до 100 000 лева Обвиняемият М.И. е на 30 година от Раковски. Той е неосъждан. Третият в групата - И.И. е на 25 година от Раковски. Осъждан е един път през 2014 година за закононарушение, обвързвано с опиати. Й. Т. е на 32 година от с. Чалъкови. Осъждан един път през 2020 година за закононарушения, свързани с държане на наркотични субстанции и ръководство на МПС след приложимост на опиати. Осъден е на наказване „ отнемане от независимост “ за период от 4 месеца, изтърпяването на което е било отсрочено за период от 3 години, като сегашното закононарушение е осъществено в изпитателния период на предходното му наказание.

Четиримата обвинени са арестувани с разпореждане на наблюдаващия прокурор за период от 72 часа, в който период следва да бъде импортирано искане в Окръжен съд – Пловдив за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на тях.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР