Окръжна прокуратура - Пловдив образува досъдебно производство във връзка с

...
Окръжна прокуратура - Пловдив образува досъдебно производство във връзка с
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява смъртта на 27-годишната жена в пловдивска болница

Окръжна прокуратура - Пловдив образува досъдебно произвеждане по отношение на умрялата в болница „ Свети Георги “ в града на тепетата 27-годишна жена.

По-рано денем от лечебното заведение оповестиха, че стартират вътрешнапроверка във връзка изказванията на майката на умрялата, чедъщеря ѝ “не е получила съответна помощв болничното заведение ".

27-годишната Елисавета Станева е пристигнала в Отделението по незабавна медицина на 9 май в 9:30 часа с температура и болки. Същия ден е приета в болница в интензивния бранш на Клиниката по инфекциозни заболявания към„ Свети Георги “.

От постъпването на младата женаса ѝизвършени редица проучвания и съвещания с лекари и експерти от другите клиники. Назначена ѝе терапия с изключение на за признаците, с които е пристигнала в лечебното заведение, а и за съпътстващото ѝзаболяванена щитовидната жлеза.

В една от консултациите се открива, че пациентката е прекратила сама приема на едно от медикаментите си, което води до утежняване на здравословното ѝсъстояние, сочат в позицията си от университетската болница. Терапията, осъществена от екипа на Клиниката по инфекциозни заболявания, дава резултат и пациентката се усъвършенства на идващия ден. Наблюдението и проучванията не престават и в идващите дни.

На 14 май обаче, към 17:55 часа,27-годишната женавнезапно пада и изгубва схващане. Регистрирано е прекъсване на сърдечната й и дихателната активност. Незабавно е започналареанимация, само че за жалост момичето почива.

Дежурната санитарка естаналапряк очевидец на случилото се. В момента на рухването на пациенткататяе оставяла храната ѝи незабавно е уведомила дежурния доктор и дежурната мед. сестра, които са се отзовали неотложно.

Резултатите от аутопсията на младата жена ще станат ясни на 16 юни.По предварителна информация е открито, че Елисавета Станева е умряла от затрудненията на главното си заболяване - кардиомиопатия.

Досъдебното произвеждане се води по член 123, алинея 1 от Наказателния кодекс и ще открива дали има отговорни за настъпилата гибел на дамата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР