Окръжна прокуратура - Перник се самосезира, в изпълнение на конституционните

...
Окръжна прокуратура - Перник се самосезира, в изпълнение на конституционните
Коментари Харесай

Прокуратурата каза на ресорни министерства и КЕВР да проверяват шламохранилището в Перник

Окръжна прокуратура - Перник се самосезира, в осъществяване на конституционните пълномощия на прокуратурата за практикуване на контрол и правда, за изясняване на фактическата конюнктура по отношение на повредата в шламохранилището на Топлофикация – Перник ЕАД, оповестиха от прокуратурата.
- припомнете си ТУК! Министерство на околната среда и водите пък към този момент изиска документи, дори преди този момент.
Сега Върховната административна прокуратура (ВАП) оповестява, че е упълномощила на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, министъра на околната среда и водите Емил Димитров и ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов, да се сътвори незабавна организация за осъществяване на незабавна инспекция, въз основа на акта на Окръжна прокуратура – Перник. Действията на прокуратурите са свързани с пропуща на вода от дигата на шламохранилището на топлофикационното сдружение в Перник на 07.05.2020 година, след което се стигна до евакуация на живущите в региона.
Проверката би трябвало да откри аргументите за повредата, позволено ли е нарушение на разпоредбите за употреба на оборудването и на осъществените строителни действия, и да предприеме деяние по санкциониране на отговорните лица. Прокуратурата изисква от способените органи да вземат и незабавни ограничения за премахване на нарушаванията и последствията от тях за запазване на околната среда и гарантиране на естествен безвреден живот на хората.
Доклад с резултатите от осъществената инспекция следва да бъдат изпратени на ВАП и на Окръжна прокуратура- Перник в най-кратък период.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР