Окръжна прокуратура - Перник предаде на съд непълнолетния М.В. за

...
Окръжна прокуратура - Перник предаде на съд непълнолетния М.В. за
Коментари Харесай

Дадоха на съд 14-годишен, блъснал и убил пешеходец в Перник

Окръжна прокуратура - Перник съобщи на съд малолетния М.В. за причиняване на гибел на пешеходец, оповестяват от държавното обвиняване.

Обвиняемият В. е възпитаник в гимназия в Перник. През почивните дни той постоянно обитавал в с. Светля, община Ковачевци, при негови родственици. В къщата им имало мотопед-скутер, благосъстоятелност на вуйчо му, който не бил регистриран и нямал регистрационни табели. Въпреки това, както и че бил недееспособен лидер, обвиненият неведнъж го управлявал.

На 16 март тази година М.В. подкарал мотопеда и потеглил по основната улица в града. Момчето се движело с към 20 км/ч. То забелязало пред себе си жена, която се движела в края на пътното платно покрай тротоара.

Приближавайки към дамата, В. изгубил надзор върху мотопеда и блъснал потърпевшата Т. с предната му част. Вследствие на удара тя паднала напред. Свидетел на случая се обадил на 112, а в това време В. избягал.

Пострадалата е откарана в болничното заведение в Перник, където по-късно умряла. Причината за гибелта е черепно-мозъчна контузия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР