Окръжна прокуратура – Перник е привела в изпълнение осъдителна присъда

...
Окръжна прокуратура – Перник е привела в изпълнение осъдителна присъда
Коментари Харесай

Затвор за мъж, убил умишлено друг

Окръжна прокуратура – Перник е привела в осъществяване неоправдателна присъда против Х. К. (на 27 години), упрекнат за осъществено от него съзнателно ликвидиране. Наложеното му наказване е четири години „ Лишаване от независимост “ при първичен общ режим на изтърпяване.

Съдебното разследване против подсъдимия е минало по съкратената процедура, откакто той признал всички обстоятелства по делото против него. Поради тази причина наложеното му наказване е редуцирано с 1/3. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура София.

Осъденият К. нямал близки и преживявал като клошар. Свидетелят Р. Ф. се занимавал с дърводобив. Той съжалил Х.К. и го присъединил към бригадата дървосекачи. Задължението му било да се грижи най-вече за конете, които се употребявали при прекарването на трупите. Работел без трудов контракт, защото нямал персонална карта и бил необразован. Мъжете от бригадата живеели в къща чартърен в гр. Радомир.

В края на м. декември 2016 година, заради влошени метеорологични условия, работата била прекратена. В къщата останали единствено наказаният К. и Ф. Б., които нямало къде да отидат. Всеки ден при тях идвало момче, което им оставяло по 10 лв. за храна.

Пазарувал най-вече Б., защото К. мъчно се справял с този ангажимент. Между двамата постоянно възниквали спорове във връзка покупките, а на 13.01.2017 година наказаният му нанесъл побой.
Седмица по-късно след този случай, на 20.01.2017 година, Б. още веднъж отишъл да купува храна, като се забавил повече от нормалното – върнал се към 01.00 ч. през нощта, като носел две пластмасови бутилки вино и един кроасан.

Това ядосало К., след което последвало сборичкване сред двамата. След малко спиране и подхвърлени от страна на Б. обидни реплики, К. още веднъж се разсърдил. Той взел едно дърво и почнал да удря съперника си по цялото тяло, до момента в който не му потекла кръв от главата и лицето. След това го оставил да лежи на леглото и излязъл на открито, с цел да вземе вода, с която напръскал лицето на потърпевшия и измил кръвта. Завил го с одеяло и го оставил да спи.

На сутринта, откакто се събудил, Х.К. открил, че Б. умрял. Той незабавно напуснал къщата и отишъл до склада, където от телефона на собствен прочут се обадил на Ф. и съобщил за случая. Двамата отишли в полицията, където наказаният в началото укрил обстоятелството, че той предизвикал гибелта на Б., само че по-късно направил признания.

От направената съдебно-медицинска експертиза се открива, че по тялото на потърпевшия има фрактури, контузии и кръвонасядания, включително черепно-мозъчна контузия, кръвоизлив на основния мозък, отоци, строшаване на носовите кости и ребра, разкъсно-контузни рани по устните и цялото лице, шийна контузия с данни за прилепяне, травма на ляв бял дроб.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР