Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе протест срещу определението за предсрочното условно освобождаване

...
Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе протест срещу определението за предсрочното условно освобождаване
Коментари Харесай

Прокуратурата внесе протест срещу освобождаването на Иван Евстатиев

Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе митинг против определението за предварителното условно освобождение на някогашния кмет на Стрелча Иван Евстатиев, оповестиха от прокуратурата.

Окръжна прокуратура-Пазарджик подаде митинг, посредством Окръжен съд-Пазарджик, пред Апелативен съд-Пловдив, против определение на Окръжен съд-Пазарджик, от 15.08. 2018 година, с което е постановено условно предварително освобождение на ограничения от независимост Иван Евстатиев.

Иван Евстатиев бе арестуван на 15 януари 2016г. в Стрелча след сигнал на 16-годишна ученичка, че е била изнасилена от него в локалния хотел, откакто е била напита. През 2017 година някогашният кмет беше наказан на 6 година отнемане от независимост от окръжния съд в Пловдив, само че присъдата му бе понижена от апелативните магистрати на 4 година отнемане от независимост.

По време на процеса Евстатиев не се призна за отговорен, като твърдеше че всичко е станало непринудено. Той беше арестуван в продължение на 2 година и 7 месеца в предварителния арест и пандиза. Ташкена Колчева и досега твърди, че Евстатиев е почтен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР