Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе искане в съда за вземане на мярка

...
Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе искане в съда за вземане на мярка
Коментари Харесай

Искат решетки за злия афганистанец Фарук и още двама трафиканти, заради буса-ковчег на 10 мигранти

Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Фарук У., афганистански жител, притеглен като обвинен за незаконно подкрепяне на чужденци да преминат през страната за да набави за себе си или другиго имотна полза и за това, че е държал наркотични субстанции без съответно позволение. Арест държавното обвиняване желае и за Апостол К., на 31 година, и Никола С., на 29 година, за подкрепяне на непознати жители да обитават в страната за да набират за себе си или другиго имотна полза, като по отношение на Апостол К. е повдигнато и обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност при настъпила злополука. Както първо БЛИЦ заяви, на 4 юни 2017 година, към 4 часа сутринта, на автомагистрала „ Тракия “, край Пазарджик, се е движел микробус „ Мерцедес Спринтер “, ръководен от 16-годишния Т. Д. На 97-я километър лидерът изгубил ръководство на автомобила, при което е зародило пътно-транспортно произшествие.

При злополуката са починали девет непознати мигранти от Пакистан и Афганистан и водачът на автомобила, а осем непознати жители са били ранени. По случая е почнало неотложно следствие за аргументите за пътно-транспортното произшествие. Установено е, че тримата обвинени са подкрепили чужденците да преминат през страната. Обвиняемият Фарук У. е със статут на претендент за емигрант, с непрекъснат адрес в гр. София.

В момента по досъдебното произвеждане се правят дейни процесуално-следствени дейности – разпити на очевидци, разпознавания, изискват се информация и материали от непознати посолства и други

Днес, 8 юни 2017 година, Окръжен съд-Пазарджик ще заседава по настояването на прокуратурата за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тримата обвинени.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР