Окръжна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем 39-годишния мъж убил жена в

...
Окръжна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем 39-годишния мъж убил жена в
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на убиеца от Пазарджишко по най-тежкия член от закона

Окръжна прокуратура-Пазарджик притегли като обвинен 39-годишния мъж умъртвил жена в Пазарджишко. Обвинението против него е за това, че на 18 декември 2023 година в с. Симеоновец, обл. Пазарджик, съзнателно е умъртвил 42-годишната В.Д., със средства, рискови за живота на мнозина - огнестрелно оръжие - ловна пушка, 12-и диаметър, като убийството е осъществено преднамерено с особена свирепост.
Прочетете още
Спрямо мъжа с букви Д.В. е повдигнато и второ обвиняване, че на същата дата и място е държал без съответно позволение огнестрелно оръжие - ловна пушка и 5 броя боеприпаси-ловни патрони.  

По делото е открито, че мъжът и дамата се познавали от дълго време и през избрани интервали живеели на взаимни начала. Към момента на осъществяване на действието те не били в взаимно общуване.

На 18.12.2023 г.  към 19,10 ч.  на тел. 112 е бил подаден сигнал, че в село Симеоновец, в частен дом е простреляна 42-годишната В.Д. Пристигналите на място лекарски екипи установили гибелта й. Като причинител на действието е открит Д.В., на 39 година

Убийството е било осъществено със самоделно огнестрелно оръжие - незаконна  ловна пушка.  След осъществяване на закононарушението Д.В. се е укрил, като по-късно е бил открит и арестуван. Оръжието е било открито в землището на селото.

Обвиняемият е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Пазарджик да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Подробности по случая бяха изнесени през днешния ден на взаимен брифинг на Окръжна прокуратура-Пазарджик, Главна дирекция „ Национална полиция “ и ОД на МВР-Пазарджик. В него участваха Албена Кузманова, областен прокурор на гр. Пазарджик,   Иван Попадийн и Христо Кънев, чиновници в бранш „ Престъпления срещу личността “ в Главна дирекция „ Национална полиция “ и комисар Величко Величков, шеф на отдел „ Противодействие на престъпността “ към ОД на МВР-Пазарджик.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР