Окръжна прокуратура (ОП) - Варна привлече към наказателна отговорност старши

...
Окръжна прокуратура (ОП) - Варна привлече към наказателна отговорност старши
Коментари Харесай

Ченге поиска 10 000 лв. подкуп за себе си и 3 000 лв. за прокурор, но го разкриха

Окръжна прокуратура (ОП) - Варна притегли към наказателна отговорност старши проверяващ служител на реда от ОД на Министерство на вътрешните работи Варна за рушвет посредством изнудване и за опит за машинация по формирано досъдебно произвеждане, оповестява БГНЕС. 50-годишният полицейски чиновник е арестуван на 04.12.20 година при Специализирана полицейска интервенция на Дирекция „ Вътрешна сигурност “ в Министерство на вътрешните работи под управлението на Оперативна програма - Варна в миг на приемане на част от претенции .
В хода на досъдебното произвеждане са събрани доказателства, че проверяващият служител на реда е изискал от жител сума от 10 000 лв. и е приел на четири пъти част от тях - общо 5 000 лв.. Парите били поискани, за да не го притегли към наказателна отговорност по водено от него дело . Освен това, проверяващият служител на реда въвел мъжа в подвеждане, че би трябвало да даде сума от 3 000 лв. и за наблюдаващия прокурор, който да приключи делото . Престъпленията, за които полицейският чиновник е упрекнат, са квалифицирани, като въздържан рушвет, осъществен при изискванията на продължавано закононарушение, посредством изнудване чрез корист със служебното състояние от проверяващ служител на реда. Друго от обвиняванията е за опит за машинация, осъществен от длъжностно лице в кръга на неговата служба.
 Оправдан за рушвет арбитър осъди прокуратурата за рекордните 150 000 лева Оправдан за рушвет арбитър осъди прокуратурата за рекордните 150 000 лева
Оправдан за рушвет арбитър осъди прокуратурата за 150 000 лв.. Решението е на Софийския градски съд, а въпросът е на арбитър Николай Стефа...
С разпореждане на наблюдаващия прокурор проверяващият служител на реда е арестуван за период до 72 часа . Предстои прокуратурата да внесе в Окръжен съд - Варна искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на обвинения. Деянията, за които проверяващият служител на реда е упрекнат, са наказуеми – подкупът - с отнемане от независимост от три до 10 години, санкция до 20 000 лв. и с отнемане от права. За опит за машинация законът планува отнемане от независимост от една до осем години затвор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР