Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Съдят шофьора, блъснал и убил 10-годишната Сара във врачанското село Търнак

Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против В.Р. (на 60 години) за провокирана от него злополука след приложимост на алкохол, при която почина десетгодишната Сара от село Търнак.
Обвиняемият Р. е дееспособен лидер на МПС с категория „ В “ от 1993 година Мъжът е неведнъж глобен за нарушавания на Закона за придвижването по пътищата и Правилника към него. Били са му съставяни актове, отнеман надзорен ваучър, издавани фишове и наказателни постановления, налагани санкции.
Във връзка със службата си В.Р. всекидневно пътувал от Бяла Слатина до село Търнак и назад с лек автомобил „ Нисан Х Трейл “. Много добре познавал пътя, защото пътувал по този маршрут от към 20 години.
На 2 октомври 2018 година обвиненият останал след края на работния ден с сътрудници, с които използвали алкохол. Към 19:20 часа дружно с трима от тях тръгнали от постройката на компанията в селото с управлявания от Р. лек автомобил. Пътят минавал през центъра на селото и продължавал по единствената улица в посока към Бяла Слатина. В края на обитаемото място секторът от пътя не бил осветлен, защото липсвало улично осветяване.
Наближавайки изхода на селото, обвиненият Р. забелязал контур откъм лявата страна на пътя. В идващия миг последвал удар. След като спрял и слязъл от колата, лидерът видял лежащо до МПС дете. Бил подаден сигнал на телефон за незабавни случаи 112. Пострадалата – десетгодишната С. Ц., била превозена до болнично заведение.
Въпреки извършеното лекуване, 10 дни по-късно момичето умряло. Според заключението на съдебно-медицинската експертиза, повода за гибелта е черепно-мозъчна контузия, довела до тежки мозъчни травми, строшаване на костите на черепната основа, хематоми, оток и компресия с следваща мозъчна гибел.
По досъдебното произвеждане е било открито, че все още на предизвикателство на ПТП концентрацията на етилов алкохол в кръвта на обвинения В. Р. е била 1.70 промила. Това сочи за междинна степен на алкохолно опиване, характеризираща се със обилни нарушавания на мисловната активност, речта, съобразителността, концентрацията на вниманието, ориентировката, координацията на придвижванията, мощно забавени реакции.
Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР