Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Изправят пред съда моториста, убил бащата на адвокат Росен Бончев /снимки/

Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против Т.Т., който блъсна и умъртви бащата на юрист Росен Бончев.
Т. е дееспособен лидер на МПС с категория „ А “ от 2001 година и има мотоциклет „ Хонда “.
На 28 юни 2019 година Т. го управлявал със скорост 41,5 км/ч по бул. „ Втори юни “ във Враца, в посока от центъра към изхода за Мездра. Движел се във външната лента, защото във вътрешната имало паркирани коли. Същевременно по пешеходната пътека прекосявала стара двойка – Г.Б. и В.Б.
Мотоциклетистът видял бус, който се движел постепенно на заден ход, и се усъмнил, че същият може да навлезе в неговата лента. Тъй като бил насочил вниманието си към другото МПС, обвиненият Т. не забелязал приближаването на хората към пешеходната пътека. Вследствие на това той нито понижил скоростта, нито спрял пред нея, а блъснал пресичащия пътното платно осемдесет и четири годишен Г.Б. Тялото на потърпевшия паднало на асфалтовото покритие, получавайки тежка черепно-мозъчна контузия.
След подаден сигнал от очевидци на случая на място дошъл екип на Спешна здравна помощ, който транспортирал Б. до болнично заведение. Месец по-късно след пътния случай възрастният мъж умрял от менингит, развил се вследствие на мозъчна контузия и последвала сърдечно-съдова и дихателна непълнота.
От заключението на автотехническата експертиза е видно, че повода за настъпилото ПТП е отклоненото внимание на обвинения и закъснялата му реакция на спешно прекъсване или понижаване на скоростта, с което е сложил самичък себе си в неспособност да предотврати ПТП.
Предстои делото да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР