Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Съдят пенсионер, убил другар по чашка след пиянска свада в Мездра

Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против мездренчанин за убийството на негов приятел по чашка.
Кървавият екшън се разиграл вечерта на 20 юли 2018 година Обвиняемият Н.Н., който е пенсионер, дружно с негови другари – Е.И. и Т.И., бил вкъщи си на ул. „ Принчовец “ в Мездра. Тримата консумирали алкохол, като изпили повече от една бутилка с вино и към половин литър ракия.
Към 22:30 ч. Т.И. тръгнал, като оставил другите двама мъже, които разговаряли на цигански език, който той не разбирал, „ да спорят нещо за родственици “.
На идната заран мъжът се върнал в къщата на Н.Н., като видял на тревата пред стълбите на входната врата Е.И., който лежал по очи. Той заварил стопанина безсънен, седящ на леглото си и пиещ ракия. Попитал го за приятеля им - дали няма да става и толкоз ли е пийнал. Обвиняемият обяснил, че ще повика родственици на Е.И., с цел да го приберат. Когато отишли при него, открили безпомощното положение на потърпевшия и съществуване на засъхнала кръв по главата му. Била извикана здравна помощ и полиция.
Лекарският екип транспортирал Е.И. до болница, където той бил опериран. Въпреки хирургическата намеса, мъжът умрял.
В хода на досъдебното произвеждане е било открито, че във въпросната нощ, в дома на обвинения, зародил спор сред него и Е.И., касаещ роднински взаимоотношения. Н.Н. се ядосал на отправена към него засегнатост, взел дървена ръкохватка за брадва без острие и блъснал съперника си веднъж в региона на главата. Пострадалият паднал на дясната си страна, удряйки се в намиращата се наоколо печка и останал да лежи на пода. След това Н.Н. го вдигнал на крайници и извел пред входната врата, където го оставил.
От осъществената съдебномедицинска експертиза е видно, че повода за гибелта на потърпевшия е открита черепно-мозъчна контузия, довела до остра дихателна и сърдечно-съдова непълнота.
Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР