Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Съдят шофьорка, блъснала и убила велосипедист край Враца /снимки/

Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против И.А. за провокирано от нея пътно-транспортно произшествие, предизвикало гибелта на мъж.
Обвиняемата е дееспособен лидер от 1977 година, само че има голям брой административни нарушавания на Закона за придвижване по пътищата.
На 14.12.2017 година дамата пътувала с лек автомобил „ Опел “ от Враца за Криводол. Тя карала със скорост 65 км/ч. По същото време там се движел велосипедист - В.П., с към 10 км/ч. Мъжът нямал светлоотразителна жилетка, както и подложен откъм гърба на ППС червен светлоотразител.
Обвиняемата не забелязала В.П. и без да понижава скоростта на придвижването, блъснала с предната дясна част на автомобила задното колело на велосипеда. Мъжът се плъзнал по капака на „ Опел “-а, по-късно се блъснал в предното стъкло и тавана, като бил отритнат вдясно на пътя в канавката.
И.А. спряла автомобила и отишла при потърпевшия велосипедист, напръскала го по лицето с вода и съобщила за случая на телефон 112. Пристигналият на място лекарски екип установил гибелта на В.П.
От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че мъжът е умрял в резултат на съчетана контузия – черепно мозъчна, гръдна и строшаване на тялото на шести шиен прешлен. В натрупа на потърпевшия е открита алкохолна централизация 1.66 %.
Предстои делото да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР