Окръжна прокуратура – София е постигнала осъдителна присъда спрямо мъж,

...
Окръжна прокуратура – София е постигнала осъдителна присъда спрямо мъж,
Коментари Харесай

12 г. затвор получи клошар, убил мъж в центъра на Костенец


Окръжна прокуратура – София е постигнала неоправдателна присъда по отношение на мъж, упрекнат за осъществено от него съзнателно ликвидиране и нелегално държане на оръжие и муниции.

Подсъдимият живеел самичък в къща в с. Горна Василица, като се занимавал с клошарство. През 2012 година и 2013 година закупил газово-сигнален револвер марка „ EKOL “ и газово-сигнален револвер марка „ Viper “. Уведомил по надлежния ред районно управление (на МВР) гр. Костенец, за което му били издадени удостоверения. Впоследствие той отстранил сепараторите на двете оръжия и по този метод те станали огнестрелни. Оръжията нормално носел в себе си. В дома си в с. Горна Василица подсъдимият съхранявал и муниции, преправени в огнестрелни, написа Канал3.

На 07.09.2017 година той направил нормалната си обиколка на контейнерите в центъра на гр. Костенец. Около 16:30 ч. седнал на скамейка наоколо до чешма на площада, пред тотопункта. В този миг при него пристигнал другият мъж, който подсъдимият познавал, само че избягвал. Мъжът на няколко пъти сядал на пейката до подсъдимия, ставал, заяждал се с него. Казвал му, че е без пари, че е никой, че е „ отпадък “.

При тези думи упрекнатият станал, с цел да си тръгне и направил няколко крачки. На собствен ред съперника му подвикнал „ Искаш ли да те набия? “ Подсъдимият се обърнал и му дал отговор „ Добре “. После откопчал левия джоб на якето си и извадил револвер. Насочил оръжието към съперника си, който бил на към един метър и създал изстрел. Куршумът не го улучил, само че прострелял намиращ се на отсрещния тротоар минувач. Отново натиснал спусъка, само че револверът засякъл. В отговор от отсрещната страна чул, че в случай че „ Още един път стреля, ще го набие “ и си тръгнал.

През това време подсъдимият бръкнал в джоба на якето си и извадил другия револвер, който също бил зареден. Направил две крачки и стрелял във врата му, след което паднал по очи. Веднага по-късно подсъдимият тръгнал към Районното ръководство на полицията в града. На влизане в постройката той със спокоен звук декларирал „ Аз прострелях мъж “.

На същия ден било осъществено претършуване в къщата на подсъдимия и конфискувани петдесет и четири патрона за газови и сигнални оръжия. От заключението на съдебномедицинска експертиза е видно, че гибелта на мъжа е породена от огнестрелно пострадване в региона на врата със строшаване на шиен прешлен и травма на гръбначен мозък. Случайно улученият от изстрела различен мъж получил увреждане в горната част на лявото бедро със засягане на меките тъкани, неопасно за живота.

Убийството е било осъществено в градска среда, на оживено място, в непосредствена непосредственост до посещавани търговски обекти. В хода на досъдебното произвеждане подсъдимият изрично е декларирал, че не съжалява, че е прострелял въпросният човек.

За осъществените закононарушения на подсъдимия е наложено наказване от дванадесет години „ Лишаване от независимост “ при първичен „ непоколебим “ режим на изтърпяване. Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР