Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Радослав С. Това

...
Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Радослав С. Това
Коментари Харесай

Съдят мъж, обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на трима души

Окръжна прокуратура – Сливен съобщи на съд Радослав С. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Бургас.

Той е упрекнат за това, че на 12 април 2018 година на Автомагистрала „ Тракия “, км.267 в общ. Сливен, при ръководство на лек автомобил „ Пежо 406 “, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност предизвикал гибелта на повече от едно лице, а точно Здравко С., Елена А. и Ейми А. – закононарушение по чл.343, ал.3, предл.4, б.„ б “, предл.1, вр. чл.343, ал.1, б.„ в “, вр. чл.342, ал.1 от Наказателен кодекс.

Около 02.00 часа на 12.04.2018 година обвиненият, който управлявал личния си лек автомобил „ Пежо “ стигнал до км.267.2 на автомагистрала „ Тракия “, движейки се по прав и еднакъв сектор от автомагистралата, в дясната лента за придвижване с включени светлини, защото било мрачно, със скорост от към 155 км/ч.

По същото време, пътувайки (с автомобил „ Рено “) от с.Ботево, общ. Ямбол към гр. София, потърпевшите Здравко С, Елена А. и нейното дете Ейми на 1 година 9 м. стигнали региона на км.267.2 на автомагистрала „ Тракия “. По незнайни аргументи, евентуално заради зародил проблем с детето, Здравко С. спрял за малко в спешната лента, паралелно на платното за придвижване и ляв габарит на автомобила на 0,65 м. от границата на спешната лента. Автомобилът бил с включени фарове и спешни светлини, Здравко С. се намирал на шофьорското място, Елена А. била откъм гърба вляво, а детето в скута й.

В това време в този сектор на автомагистралата зад автомобила „ Рено “ и на задоволително огромно разстояние се придвижвал лекия автомобил „ Пежо “, ръководен от обвинения със скорост на придвижване от към 155 км/ч и рискова зона за прекъсване от към 210 м.

При придвижване на правия сектор и в дясната лента Радослав С. позволил отклонение на вниманието и смяна на направлението на придвижване на автомобила от дясната лента към спешната лента за придвижване. Промяната на направлението на придвижване е допустимо да е и вследствие на заспиване на обвинения, което е довело до гладко овакантяване на платното.

При плавното придвижване на автомобила „ Пежо “ към спешната лента настъпил мощен удар сред челната част на „ Пежо “ и задната част на спрелия лек автомобил „ Рено “. В резултат на пътнотранспортното произшествие, потърпевшите получили тежки смъртоносни травматични увреждания и тримата потърпевши умряли на място в автомобила, директно след произшествието.

Окръжен съд – Сливен е насрочил съвещанието си за 22.04.2019 година
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР