Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем Атанас Червенков-Райфъла. 53-годишният

...
Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем Атанас Червенков-Райфъла. 53-годишният
Коментари Харесай

Нов удар за Райфъла, прокуратурата подхвана и жена му

Окръжна прокуратура – Пловдив притегли като обвинен Атанас Червенков-Райфъла. 53-годишният предприемач се снабди с ново обвиняване а това, че в интервала от 4 март 2011 година до 11 февруари 2016 година, в Пловдив, е избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери, на обща стойност 72 962 лв., като е затаил истини в изискуемите данъчни заявления.

Райфъла е притеглен като обвинен и за това, че на 6 януари 2012 година, в Пловдив, е направил договорка със закупуване на движимо имущество – мотоциклет, марка „ Харлей Дейвидсън “, модел „ ФХДП Лоу Ридер “, от свое име, на стойност 12 000 лв., с парични средства, за които знае, че са добити от закононарушение.

По делото е открито, че през горепосочения интервал обвиненият в подадените годишни данъчни заявления не обявявал действителните доходи от активността си, като по този метод, от невнесени данъчни отговорности, е направил и договорката по закупуване на мотоциклета през януари 2012 година, написа Блиц.

По същото дело като обвинена е привлечена брачната половинка на Райфъла-Евелина Червенкова на 45 година, за това, че в интервала от 1 януари 2016 година до 15 април 2018 година, в Пловдив, е избегнала установяването и заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери, на обща стойност 37 360 лв., като не е подала изискуема декларация по член 50 от Закона за налозите върху приходите на физическите лица.

Делото се следи от прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив, а следствието се прави от следовател от Националната следствена работа.

Райфъла е обвинен за обезпечение на ликвидиране и палежи на коли. След като прекара няколко години в ареста, той беше пуснат на независимост против гаранция в размер на 3 000 лв.. Спрямо жена му Евелина паричната гаранция е в размер на 5 000 лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР