Окръжна прокуратура – Монтана е внесла протест срещу оправдателна присъда,

...
Окръжна прокуратура – Монтана е внесла протест срещу оправдателна присъда,
Коментари Харесай

Окръжната прокуратура в Монтана протестира оправдателната присъда на пиян шофьор

Окръжна прокуратура – Монтана е внесла митинг против оправдателна присъда, с която подсъдимият Г. Б. е бил приет за невиновен за осъществено от него закононарушение по член 343, алинея 3, вр. член 342, ал 1 от Наказателен кодекс.
Съдебното произвеждане против него е почнало с импортиран в съда обвинителен акт за това, че на 17.05.2014 година, на ул. „ Любен Герасимов “ в гр. Вършец, при ръководство на лек автомобил м. „ Опел “, нарушил разпоредбите да придвижване по пътищата. Мъжът не направлявал непрестанно колата, не съобразил скоростта на придвижване, не спрял при нужда, като по несъобразителност предизвикал гибелта на Н.Д. Престъплението било осъществено от подсъдимия в пияно положение.
В нощта на случая Г.Б. напуснал празненство, като се качил в автомобила си и потеглил отвън двора на почивната станция. Не след дълго подсъдимият се върнал назад. Междувременно потърпевшият Н. Д., който работел като готвач в ресторанта на същата станция, тръгнал за у дома. В хода на досъдебното произвеждане бил установено газене на пешеходеца, довело до гибелта му. В хода на правосъдното разследване са били назначени и изслушани голям брой правосъдни автотехнически експертизи по отношение на механизма на ПТП. Въпреки отсъствието на директни очевидци – очевидци, движимостите лица следвало е да уточнят повода на гибелта на потърпевшия и да изяснят механизма на причиняване на уврежданията, избран като ненапълно газене. Всички те застъпват идентични заключения в заключенията си – съществуване на доста прилепяне сред твърди тъпи предмети, което може да се получи както от газене от автомобил, по този начин и от прилепяне от елементи по долната повърхнина на автомобила и терена.
Наред с това свидетелските показания, които не са оборени и опровергани, удостоверяват по безапелационен метод, че във въпросния интервал от време различен автомобил не е влизал и не е излизал от станцията.
Въпреки това, съдът е приел, че обвиняването не е потвърдено по безспорен метод, като от събраните косвени доказателства не може да се направи извод за авторството на незаконното действие.
Предстои наказателното произвеждане против подсъдимия Г. Б. за продължи в Софийския апелативен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР