Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе в съда искане за гледане

...
Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе в съда искане за гледане
Коментари Харесай

Много лоши новини за убиеца на Христо от кюстендилския квартал „Герена”

Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе в съда искане за гледане на мярка за неотклонение „ задържане под стража” на 47-годишния Георги от регионалния град, притежател на кварталното заведение „ Стоп”.

Към момента мъжът е арестуван в следствения арест за 72 часа след издадено прокурорско разпореждане, чака се и насрочване на съвещанието, оповестява struma.bg.

Георги ще бъде изправен на подсъдимата пейка поради съзнателно причиняване на гибелта на две години по-младия от него Христо, стопанисващ пункт за залагания в кв. „ Герена”. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Инцидентът сред двамата е зародил в кюстендилския квартал „ Герена “ през нощта на събота против неделя. По-младият мъж е умрял вследствие на нанесена му прободна рана.

Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. След изясняване на събитията към ликвидиране са освободени синът на Георги – 19-годишният Валери, и 38-годишна жена. Водеща в следствието остава версията за неуредени финансови взаимоотношения сред двамата мъже.

Христо е бил в заведението във съдбовната вечер самичък, оттова потегля точно абсурдът. За да се опитат да потушат пламналите искри, се притекло цялото семейство на Георги. Тогава обаче Ице, както назовават жертвата в кв. „ Герена”, извадил газовия револвер.

„ Според мен Георги се е опитал да се защищити, да не забравяме, че изстрел с газов револвер също може да е смъртоносен”, разяснява жена от кв. „ Герена”.

„ Той, Ице, беше едно високо, едва момче, живееше с една жена, но какво тъкмо се е случило и за какво не са се разбрали с Георги, очевидно е доста сложно”, досеща се пенсионерка.

Задържаният в ареста Георги е с чисто правосъдно минало, само че надали ще получи по-лека мярка, защото българският законодател за сходно действие планува сред 15 и 20 години отнемане от независимост.

„ Няма по какъв начин да му се размине и надали ще го пуснат под парична гаранция, макар че се е предал сам”, безапелационни са адвокати.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР