Окръжна прокуратура – Кюстендил е привела в изпълнение влязла в

...
Окръжна прокуратура – Кюстендил е привела в изпълнение влязла в
Коментари Харесай

Десет години затвор за жестоко убийство в с. Косово

Окръжна прокуратура – Кюстендил е привела в осъществяване влезнала в действие неоправдателна присъда против Н.Н. (на 65 години), упрекнат за осъществено от него закононарушение по член 116, алинея 1, вр. член 115 и по член 296, алинея 1 от Наказателен кодекс. Осъденият на 10 години „ отнемане от независимост “ за ликвидиране на брачната половинка си и за нарушена заповед за отбрана от домашно принуждение ще изтърпява наказването при първичен „ непоколебим “ режим.

Осъденият Н.Н. и убитата Л.Н. (на 61 години) били женени от дълги години, като през първите двадесет години бракът им протичал относително обикновено – без съществени различия и спорове.

През 1998 година Н. отпътувал в Съединени американски щати, където почнал работа като водач на тежкотоварен автомобил. Голяма част от добитите парични средства той изпращал на брачната половинка си – Л.Н., като я снабдил и с генерално пълномощие за посланичество и осъществяване на правни дейности. С тези приходи били построени жилища за членовете на фамилията в гр. София и две къщи в с. Косово, община Трекляно. В един миг Н.Н. бил осведомен от по-голямата си щерка, че майка й нецелесъобразно изразходва получаваните от него средства. Поради тази причина мъжът почнал да прави преводи на двете си дъщери.

Доживотен затвор за Атанас, пребил и удушил приятелката си в "Аспарухово "

През м. февруари 2017 година Н.Н. дефинитивно се прибрал в България, като заживял дружно с жена си в новопостроеното им жилище в столицата. Подновеното им взаимно общуване почнало проблематично.

Между двамата съпрузи непрестанно възниквали пререкания и спорове – най-много по отношение на взаимни имуществени искания. Н.Н. постоянно проявявал експанзия и неведнъж стигал до физическа разпра с Л.Н. Отправял й закани, че ще я убие.

Поради комплицираните вътрешносемейни връзки, Л.Н. декларирала на брачна половинка си, че ще се разведе с него, на което той още веднъж дал отговор с вербално и физическо посягане. Пострадалата няколкократно напускала фамилното жилище, само че това не трансформирало по никакъв метод държанието на мъжа й.

Л.Н. сезирала Софийския областен съд с искова молба по реда на Закона за отбрана от домашното принуждение. През м. март 2018 година, по водено гражданско дело, била издадена неподлежаща на обжалване Заповед за незабавна отбрана. С нея на наказания Н.Н. било вменено обвързване да се въздържа от домашно принуждение във връзка с Л.Н. и да не приближава брачната половинка си на разстояние от 200 метра. Заповедта била връчена на Н.Н., посредством органите на полицията, на 27.03.2018 година

Три дни по-късно, на 31.03.2018 година, Л.Н. пристигнала в с.Косово. Тъй като забелязала автомобила на брачна половинка й, паркиран пред къщата им, тя отишла с багажа си във вилата в махала „ Качаревци “, която стопанисвала от няколко години. На собствен ред, Н.Н., знаейки за идното посещаване на жена му, пристигнал в селото ден по-рано. Когато схванал за идването й, мъжът отишъл пред въпросния парцел и застанал пред входната врата, изчаквайки появяването на брачната половинка си. Жената излязла, последвала замяна на гневни реплики.

Ядосан от демонстрираното отвращение за връзка от страна на жена си, наказаният Н. почнал да я доближава с желание за разпра. Уплашена, Л.Н. съумяла да алармира за случилото се на телефон 112. Въпреки това мъжът заплашително траял да съкратява дистанцията посред им. В опит да се отбрани от похищението върху себе си потърпевшата сграбчила от земята пластмасова тръба.

Използвайки голямото си физическо предимство, Н.Н. я съборил по тил на земята, изтръгнал тръбата от ръката й и почнал да я удря с нея по главата и лицето. От намиращото се в непосредствена непосредственост помещение нападателят взел железна вила с четири шипа и дървена ръкохватка. С нея почнал да нанася голям брой мощни удари с тъпата железна част по главата на Л.Н. Осъденият прекратил побоя, едвам когато обляната в кръв негова брачна половинка престанала да дава признаци на живот.

След това Н.Н. телефонирал на щерка си и я известил, че умъртвил майка й. Отишъл при съседа си, на който споделил за стореното от него с думите „ Край! Приключих я! Убих я “.

От осъществената съдебномедицинска експертиза се открива, че гибелта на Л.Н. се дължи на тежката черепно-мозъчна контузия, довела до остри нарушавания на дихателната и сърдечно-съдовата активност с последващото им прекъсване.

Шестдесет и пет годишният мъж изтърпява наложеното му наказване в Затвора в гр. Бобов дол.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР