Окръжна прокуратура – Кюстендил е постигнала осъдителна присъда спрямо двадесет

...
Окръжна прокуратура – Кюстендил е постигнала осъдителна присъда спрямо двадесет
Коментари Харесай

13 години затвор за младата жена, убила 62-годишен пенсиониран миньор в бобовдолско село

Окръжна прокуратура – Кюстендил е постигнала неоправдателна присъда по отношение на двадесет и девет годишната Д.В., упрекната за осъществено от нея съзнателно ликвидиране. Престъпното действие е квалифицирано по член 115 от Наказателен кодекс.

Пострадалият П.Й. бил пенсиониран миньор. Живеел самичък в къщата си в с. Мламолово, община Бобов дол. На 08.11.2019 година, дружно с двама негови другари, се събрали в дома му. С мъжете била и Д.В., с която по-рано се договорили за даване на полови услуги против възнаграждение. Когато гостите му се разотишли, П.Й. предложил на подсъдимата да остане. До към 2 ч. през нощта тя седяла на стол, до момента в който той се разположил на леглото. От изпития по-рано алкохол мъжът за малко заспивал, а откакто се събуждал обиждал и се заяждал с В., заплашвал, че ще я бие. След като тя му отказала сексуален акт й споделил да потегля, като й дал два лв. за билет. Тя му обяснила, че на открито е мрачно и студено и би трябвало да изчака до сутринта, когато ще има рейс.

Поведението на Й. и фактът, че измежду нощ би трябвало да напусне къщата му, освен това без да е получила контрактуваните двадесет лв., поради които останала, изнервили дамата. Тя взела намиращия се на масата нож и нанесла с него удар в региона на гърдите на потърпевшия. От силата на удара, острието влезнало в тялото му до дръжката. Мъжът станал от леглото и самичък извадил ножа от раната. Изплашена от случилото се, подсъдимата избягала на открито.

На идната заран бездиханното тяло на потърпевшия било намерено от негов другар. Пристигналият на място лекарски екип установил гибелта на П.Й. От заключението на направената съдебномедицинска експертиза е видно, че нанесеното на мъжа прободно-порезно пострадване в гръдния панер провокирало масиран кръвоизлив, последван от остра сърдечно-съдова непълнота. Това довело до гибелта на потърпевшия.



Съдът е признал за отговорна подсъдимата Д.В. за осъщественото от нея тежко закононарушение и й наложил наказване от тринадесет години „ отнемане от независимост “ при „ непоколебим “ режим на изтърпяване. Присъдата предстои на обжалване пред Софийския апелативен съд, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР