Окръжна прокуратура – Благоевград привлече като обвиняеми бившия министър на

...
Окръжна прокуратура – Благоевград привлече като обвиняеми бившия министър на
Коментари Харесай

Александър Манолев е обвинен в престъпление, засягащо финансовите интереси на ЕС

Окръжна прокуратура – Благоевград притегли като обвинени някогашния министър на стопанската система Александър Манолев и Ана Димитрова за закононарушение, засягащо финансовите ползи на Европейския съюз, осъществено от двамата в съучастничество и при изискванията на продължавано закононарушение /по чл.248а, ал.3, вр. ал.2 вр. член 20, ал.3 и ал.4 вр. член 26, ал.1 от НК/. Това оповестиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура.
Наказателната отговорност на Манолев и Димитрова е ангажирана за това, че в интервала от началото на месец януари 2013 година до 14 октомври 2015 година в София, Сандански и Благоевград, в съучастничество - Манолев като подстрекател и помощник, а Ана Димитрова в качеството ѝ на търговец - Едноличен търговец „ Агротрейд - Ана Димитрова “ Сандански като причинител, са показали пред Държавен фонд „ Земеделие “, Областна дирекция „ Земеделие “ гр. Благоевград и Дирекция „ Оторизация на заплащанията по използване на ограниченията за развиване на селските региони “, Отдел „ РРА “ гр. Благоевград погрешни сведения в Заявление за подкрепяне за създаване на жилищна постройка за посетители в местността „ Чинар куши “, землището на гр. Сандански и приложени към него документи и в Заявка за заплащане от 14.10.2015 година и приложени към нея документи. Неверните сведения са показани, с цел да получи търговецът - Едноличен търговец „ Агротрейд - Ана Димитрова “ средства от фондове , принадлежащи на Европейски Съюз – „ Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони – Европа влага в селските региони “ в размер на 391 160 лв..
На Ана Димитрова е взета мярка за неотклонение гаранция в пари в размер на 2 000 лв., а на Александър Манолев – гаранция в размер на 100 000 лв..
Продължават дейностите по събиране на доказателства, разпити на очевидци и назначение на експертизи.
От ДФЗ са изискани и получени и всички други заявки за директни заплащания от Едноличен търговец „ Агротрейд - Ана Димитрова “, финансирани със средства на Европейския съюз. Получените дотации, както и заявените данни по тях също са предмет на следствие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР