Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Фермери отиват на съд за злоупотреби с евро помощи


Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против А.И. и Г.А. за потребление на погрешни документи за приемане на евросубсидии.

В интервала от 9 януари 2010 година до 18 септември 2014 година обвиненият А.И., като бенефициент, аграрни производител, по стратегия за безплатна финансова помощ от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони, употребявал не по предопределение получената сума в размер на 19 556,80 лв.. Той работил в съучастничество с негов прокурист – другият обвинен Г. А. Въпросните парични средства представлявали предплатено заплащане по подписан контракт с Държавен фонд "Земеделие " по отношение на подадено от него заявление за подкрепяне по размер 112 – основаване на стопанства на млади фермери и бизнес проект към него. Въпреки предоставената помощ за насърчаване на земеделско стопанство, това не било направено.

На 19 август 2011 година обвиненият И., още веднъж в съучастничество с А. като подстрекател и помощник, подал заявление за подкрепяне по размер 121 "Модернизиране на земеделските стопанства " и бизнес проект. С цел одобрение на плана, били формирани и приложени неистинен документи – анкетни формуляри, контракти за създаване на оранжериен комплекс, протоколи за избор на възложител с показани към тях предложения и други Чрез показване на погрешни сведения пред Областна разплащателна дирекция към ДФЗ – гр. Благоевград, се целяло да се потвърди, че въпросният аграрни производител дава отговор на условията за изискванията и реда за даване на безплатна финансова помощ в размер на 434 371,42 лв.. Тази сума представлявала 60 % от цената на плана и утвърдените разноски, като за останалите 40 % в приложената документи било посочено, че разполага с задоволителен капитал за самоучастие. Въпреки това подсъдимият А.И. нито основал условия за това, нито осъществил нужните вложения. Неговият съизвършител – Г.А., го улеснил посредством предоставяне на препоръки и уточнения за набиране на документи и попълване на такива, както и посредством прекачване на парцели фиктивно за алегорична стойност.

Предстои наказателното произвеждане против двамата обвинени да продължи в съда.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР