Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Мъж хакна профила на 23-годишно момиче във Фейсбук и започна да я принуждава да му праща голи снимки

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против А.Б. за осъществени от него закононарушения по член 319а, алинея 1, прочие 1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс, по член 319б, алинея 1, прочие 4, прочие 5, прочие 6, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс, по член 143, алинея 1, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс и по член 159, алинея 6, прочие 1, алт. 2 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият Б. (на 26 години) живее дружно със брачната половинка си и детето им в гр. Кресна. Мъжът имал портативен компютър и бил абониран за доставка на интернет услуга. Той имал положителни компютърни знания по програмиране и програмен продукт. Бил осведомен с разнообразни способи за влизане в непознати профили в обществени мрежи и електронни пощи.

През 2013 година А.Б. почнал от време на време да смъква от разнообразни уеб сайтове нецензурен материали. Към 13.03.2018 година на преносимия компютър си мъжът държал 21 компютърни файла с сходно наличие, за основаването на които са били употребявани лица, изглеждащи като ненавършили 18 години.

Обвиняемият употребил интернет мрежата за облекчаване на половите си стремежи и желания. Той непрекъснато разглеждал разнообразни профили на девойки и дами в обществена мрежа „ Facebook “. По непозволен метод успявал да проникне в профилите им и получавал достъп до техните фотоси и видеофайлове. Някои от тях Б. записвал на компютъра си и по този начин събрал голям брой фотоси на голи дами и видеоклипове със полово наличие.

На 30.12.2017 година обвиненият Б. разкрил във „ Facebook “ профил на 23-годишна жена от гр. Благоевград, съумял да получи достъп до него, без позволение на титуляра, след което влезнал в него.

В рамките на четиридесет минути А.Б. трансформирал, пренесъл и изтрил компютърни данни в непознатия профил във „ Facebook “. Той нулирал и сменил паролата за достъп, трансформирал имейл адреса на профила, изтрил телефонния номер на дамата от профила й и пренесъл данни за определените й другари.

Получавайки цялостен достъп, обвиненият Б. блокирал достъпа й до него и се сдобил с нейни голи фотоси. Това го стимулирало да опита да я принуди да му изпрати срещу волята си други такива. В продължение на три дни – от 01.01.2018 година до 04.01.2018 година, А.Б. изпратил на електронната поща на дамата четиринадесет известия със застрашителен темперамент. По този метод обвиненият желал да я накара да му изпрати нейни голи фотоси с посочени от него съответни инструкции за типа им. В противоположен случай Б. заплашил дамата, че няма да ѝ върна достъпа до профила й в осведомителната система и ще разгласява всички нейни голи фотоси в общественото пространство.

Младата жена не изпълнила желаното от Б., а подала сигнал в полицията. След това той е бил притеглен в качеството на обвинен и по отношение на него е почнало наказателно произвеждане. Предстои то да продължи в съда, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР