Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла в съда обвинителен акт

...
Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

На съд за незаконно присвояване на МПС, предоставени по лизингови договори

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла в съда обвинителен акт против Н.К. за осъществено от него закононарушение по член 206, алинея 4, вр. алинея 1, пр.1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият К. бил шеф и притежател на капитала на комерсиално сдружение „ А. 1 “ през интервала от 2014 година до 2017 година, записано в гр. Разлог. Фирмата имала разнообразна активност, като през 2015 година Н.К. решил да закупи на лизинг два багера и един товарен автомобил. В тази връзка били подписани контракти за лизинг и съответните движимости били предадени с приемо-предавателни протоколи.

Първоначално, в осъществяване на лизинговите контракти, постъпвали заплащания от сдружението на обвинения. Трите МПС били употребени от него за осъществяване на разнообразни строителни и транспортни действия.

От м. януари 2016 година Н.К. спрял заплащанията на дължимите вноски, заради което от страна на лизингодателя били извършени многократни диалози с него, уговаряни срещи за договаряния, само че той не отивал на тях. Това принудило трите лизингови сдружения да изпратят на обвинения нотариални предложения, като му бил даден седемдневен период за заплащане на дължимите вноски или връщане на движимостите. Поради безучастие от страна на К. била подадена тъжба в прокуратура, като в това време той продал единия екскаватор.

След подаване на сигнала от лизинговите сдружения и приемане на призовки Н.К. решил да трансферира комерсиалното сдружение „ А. 1 “ на друго физическо лице, без имущество и приходи. Новият притежател получил за това 300 лв., само че не му били предадени никакви движимости и документи за компанията.

В хода на следствието по досъдебното произвеждане и трите лизингови МПС били оповестени за общодържавно търсене. Впоследствие било открито местонахождението на две от тях – в региона на с. Елешница и в ромската махала в гр. Разлог.

Общата стойност на нелегално присвоените от обвинения Н.К. движимости по лизинговите контракти възлиза на 108 460 лв..

Предстои наказателното произвеждане против обвинения, който е осъждан, да продължи в съда, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР