Окръжна прокуратура-Монтана внесе в съда протест срещу присъдата, с която

...
Окръжна прокуратура-Монтана внесе в съда протест срещу присъдата, с която
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура протестира присъдата на турски шофьор, ударил пълен с пътници автобус край Монтана

Окръжна прокуратура-Монтана внесе в съда митинг против присъдата, с която подсъдимият по делото турски жител С. Чакър е приет за отговорен за закононарушение по член 343, алинея 4, вр. алинея 3, б. „ б “, вр. алинея 1, вр. член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс.
Държавното обвиняване смята, че наложеното от съда условно наказване, в размер на три години „ отнемане от независимост “ с изпитателен петгодишен период, за осъщественото от подсъдимия тежко закононарушение, не подхожда на извънредно високата степен на социална заплаха на действието и на последствията му.
С небрежното си държание като лидер на МПС, с рисковото и безконтролно шофиране, подсъдимият Чакър провокирал тежко транспортно произшествие, довело до гибел и осакатяване на голям брой хора.
Независимо от признаването на виновността и осъществяване на делото по реда на съкратеното правосъдно разследване, ОП-Монтана смята, че следва да бъде наложено дейно наказване.
Присъдата в този й тип не регистрира публичната заплаха на закононарушението - жертвите и потърпевшите от него и претърпените от тях болки и премеждия.
Според прокурора, изготвил митинга, практиката да се постановат условни санкции за транспортни закононарушения, изключително тези довели до човешки жертви, е порочна и неправилна. Така не се реализират задачите на наказването и на генералната предварителна защита.
Окръжна прокуратура – Монтана предлага изменение на първоинстанционната присъда, като бъде повишен размерът на наложеното наказване и същото да бъде изтърпяно от подсъдимия Чакър дейно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР