Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми Н.П, на 31 г., сръбски

...
Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми Н.П, на 31 г., сръбски
Коментари Харесай

Задържаха сърбин за контрабанда на паста за наргиле на стойност 90 000 лева

Окръжна прокуратура-Хасково притегли като обвинени Н.П, на 31 година, сръбски жител, за това, че на 28.09.2022 година, през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ”, общ. Свиленград, обл. Хасково, с товарен автомобил марка „ Ивеко “, е пренесъл през границата на страната, от Република Турция в Република България, без знанието и разрешението на митниците артикули за търговски цели в огромни размери, а точно 500 броя опаковки с паста за наргиле, с общо нето тегло 250 кг и възлизащи на обща стойност 90 000 лв. – закононарушение по член 242 ал.1 б „ Д “ от Наказателния кодекс.

На 28.09.2021 година, към 13.00 часа, на пункта идва товарна комбинация – влекач марка „ Ивеко “, с прикачено към него полуремарке, пътуваща от Турция през България за Унгария. Водачът, сръбски жител, показва постоянни документи за транспортираната стока. По метода „ разбор на риска “ митническите чиновници селектират камиона за щателна инспекция, в това число с рентгенова инсталация. При инспекцията се открива, че в товарния отсег на транспортното средство наред с заявената стока контрабандно са били пренесени и 33 кашона съдържащи 800 пакета в опаковки от 0.500 кг и от 0.200 кг тютюн за наргиле, без акцизен бандерол. Акцизната стока от общо 250 кг с пазарна стойност 90 000 лв. е арестувана.

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор при Териториална дирекция Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

Водачът на товарния автомобил Н.П. е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по чл.242, ал.1 б “Д “ от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 3000 лева Също по този начин с разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково на обвинения е била наложена възбрана да напуща рамките на Република България, с изключение на с позволение на прокурора.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР