Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняема Д.Д.,, на 20 г., за

...
Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняема Д.Д.,, на 20 г., за
Коментари Харесай

Обвиниха 20-годишната шофьорка, убила дете с тротинетка в Симеоновград

Окръжна прокуратура-Хасково притегли като обвинена Д.Д.,, на 20 година, за това, че на 07.07.2021 година, в гр. Симеоновград, обл. Хасково, при ръководство на моторно транспортно средство, нарушила разпоредбите за придвижване по пътищата – чл.5 алинея 2 т.1 и чл.20, ал.2 от ЗДвП и по несъобразителност предизвикала гибел на 6-годишно момиче – закононарушение по чл.343 ал.1 писмен знак „ в “ вр. чл.342, ал.1 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от пресслужбата на държавното обвиняване.

На 7.07.2021 година, в гр.Симеоновград, обвинената Д.Д. управлявала лек автомобил, като не съумяла да види в точния момент 6-годишното момиче, което било навлязло на платното за придвижване и управлявало тротинетка, и го блъснала с колата. Вследствие на удара потърпевшата е получила несъвместими с живота контузии и умряла на път към болничното заведение.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, в хода на което са били осъществени оглед на местопрестъпление, разпитани са очевидци и са приобщени писмени доказателства. Назначена е съдебномедицинска експертиза.

С разпореждане на проверяващия служител на реда на обвинената е била взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 3 000 лв..

Разследването по случая продължава.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР