Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем А.Д., на 38 г., който

...
Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем А.Д., на 38 г., който
Коментари Харесай

Арест за 38-годишен мъж за контрабанда на канабис на стойност 43 240 лв.

Окръжна прокуратура-Хасково притегли като обвинен А.Д., на 38 година, който е направил опит да придвижи през границата на страната, от Република България в Република Турция, високорисково наркотично вещество - канабис, с общо бруто тегло 10.810 кг, на обща стойност 43 240 лв..

Деянието е останало незавършено заради независещи от него аргументи, оповестяват от прокуратурата.

Образувано е досъдебно произвеждане, следствието по което се води от проверяващ митнически контрольор при Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “. На 05.02.2020 година, на ГКПП-Капитан Андреево, е осъществена щателна митническа инспекция на лек автомобил, марка „ Ауди “, излизащ от Република България и пътуващ към Република Турция.

Той е бил ръководен от обвинения А.Д. При инспекцията във фабрични кухини на моторното транспортно средство са открити укрити и недекларирани общо 39 пакета, с общо бруто тегло 10,810 кг, съдържащи суха зелена листна маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на наркотично вещество - канабис.

При извършените процесуално-следствени дейности са конфискувани лекият автомобил и наркотичното вещество.

С разпореждане на Окръжна прокуратура – Хасково, от 06.02.2020 година, българският жител е бил арестуван за период до 72 часа, в границите на които следва да бъде импортирано искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него. Разследването по случая продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР