Окръжна прокуратура-Бургас се самосезира и образува досъдебно производство срещу виновно

...
Окръжна прокуратура-Бургас се самосезира и образува досъдебно производство срещу виновно
Коментари Харесай

Прокуратурата с много лоши новини за милионера Стефан Шарлопов!

Окръжна прокуратура-Бургас се самосезира и образува досъдебно произвеждане против отговорно лице, поради това, че е развалило скалните обучение в предпазената околност „ Колокита” в Созопол. Това е така наречен „ плаж” в тузарския комплекс на милионера Стефан Шарлопов – Созополис, написа " Флагман ".

В комплекса, който е на едно от най-красивите места по цялото Черноморие, няма и метър плажна линия, а единствено скали. Там са построени голям брой първокласни къщи, а междинната цена на кв.м. гони 2 хил.евро. Шарлопов влага милиони, с цел да построи вилното населено място, само че казусът с изчезналата линия до последно оставаше забранен.

Заради това се направи спонтанен плаж, който бе прокопан с съображение „ брегоукрепване” . Оказа се обаче, че прокуратурата е разкрила пропуски и са развалени скалните образования в предпазената околност.

Образувано досъдебно произвеждане против отговорно лице, само че към момента не е притеглен обвинен, оповестиха от прокуратурата. Малко евентуално е това да бъде притежателят на комплекса Стефан Шарлопов . Най-вероятно ще е шеф или друго длъжностно лице, разпоредило строителните действия. Виновникът може да отнесе до 3 години затвор и санкция до 10 хил.лева

Шарлопов постоянно отсяда в комплекса, само че не управлява директно дейностите, защото ръководи голям по мащаби капиталов бизнес.

Досъдебното произвеждане е формирано на 5 юни т.г., откакто Окръжна прокуратура е била сезирана от ВКП. Първоначално е формирана предварителна инспекция, а въз основа на резултатите от нея е формирано и досъдебното произвеждане. Предстои да бъдат осъществени оглед на мястото, разпити на очевидци, назначена е и сложна строително - техническа и геоложка експертиза. Тези действия ще дефинират степента на увреждане на скалните образования, прецизират от Оперативна програма Бургас.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР