Окръжна прокуратура – Бургас е внесла в Административния съд в

...
Окръжна прокуратура – Бургас е внесла в Административния съд в
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска спиране на разрешението за строеж на „Алепу вилидж“

Окръжна прокуратура – Бургас е внесла в Административния съд в крайморския град митинг да се разгласи за незначително, позволение за градеж от 10 септември 2018 година на името на „ Алепу вилидж " издадено от основен проектант на община Созопол за курортния комплекс, оповестяват от пресцентъра на обвиняването.

Основание за митинга е инспекция на законността на градежа на „ Алепу вилидж “, предоставена от Върховна административна прокуратура на началника на Дирекцията за народен строителен надзор.
Казусът „ Алепу “: Екооценка от 2008 година дава мнение да не се строи в региона Тя е издадена от специалисти от Лесотехническия университет, през днешния ден те отхвърлиха да разясняват
На 5 юни тази година ВАП сезира ДНСК да извърши незабавна инспекция за законността на градежа сред нос „ Свети Тома “ и така нататък „ Шофьорски плаж “ и да показа систематизиран отчет.

В получения от ДНСК отчет се сочи, че от основния проектант на Община Созопол е издадено позволение за градеж на 26 февруари 2018 година за „ подсилване на свлачище " в местността Алепу в землището на град Созопол на името на „ Алепу вилидж ". С нотариално заверена декларация от 28 август 2018 година, възложителят заявил, че това позволение няма да бъде употребявано от възложителя, както и че за подсилване на свлачището в парцела ще се употребява укрепително оборудване, което ще е интегрирано в структурата на бъдещото застрояване.
Казусът „ Алепу “: Проектът е за курортно населено място, а хотелът ще е с 3 етажа Видът на постройката е избран от вложителя, съобщи архитектът Ангел Захариев
По мотив заявление от 30 август 2018 година за координиране и одобрение на планове и издаване на позволение за градеж и виза от 07.08.2018г., от „ Алепу вилидж " основният проектант на община Созопол издал ново позволение за градеж от 10 септември 2018 година на същото сдружение, в което се планува втори стадий с създаване на курортен комплекс с подземна и надземна част. Строежът е избран като градеж първа категория. След съответни административни процедури, новото позволение влиза в действие на 27 септември 2018 година

В отчета на ДНСК са изложени и други констатации, изясняващи действителното състояние по случая.
Арх. Захариев: От самото начало планът на Алепу е за курортно населено място Конструкцията на плажа е противосвлачищно оборудване, безапелационен е Захариев
След разбор на всички получени материали, от ВАП означават, че според член 156 алинея 5 от Закон за устройство на територията разрешението за градеж е самостоятелен административен акт, а влязлото към този момент в действие такова не предстои на анулация. Въз основа на това от обвиняването заключават, че всяко последващо позволение, засягащо същия аграрен парцел и участници в административното, е незначително.

Протестът следва да спре и осъществяването на разрешителното на градеж, издадено на 10 септември 2018 година от основния проектант на община Созопол.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР