Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Съдят мъж за причинена смърт по непредпазливост по време на спречкване на улица

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против Р.Т. за породена от него гибел по несъобразителност – закононарушение по член 124, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият Т. живеел на първи етаж в жилищна постройка на ул. „ Свобода “ в гр. Благоевград, като бил домоуправител на входа. Между него и Н.Е., по прякор „ Мишкаро “, имало образувано отношение на злост, подбудено от обстоятелството, че държанието на последния създавало стеснение на Р.Т.

Н.Е. злоупотребявал с алкохол, постоянно седял по пейките наоколо до парцела на обвинения, идвал на посетители при другар в същия вход, с който пускали музика и правели шумни събирания. По разнообразни мотиви двамата влизали в пререкания. Н.Е. псувал и отправял закани за живота по отношение на Р.Т., които последният не приемал съществено.

Около 20 ч. на 10.07.2017 година те се срещнали пред дома на Т., като още веднъж зародило спречкване посред им. Обвиняемият Т. взел от земята две части от бетонова плоча. Първоначално единствено замахнал с едното към Е., след което го хвърлил, като ударът попаднал в челно-теменна част на главата. От раната потекла кръв. При потърпевшия пристигнали очевидци на случая, които съобщили за случилото се на телефон 112. Н.Е. бил превозен в ЦСМП гр. Благоевград, а на идващия ден в клиника по неврохирургия при столична болница, където му била осъществена интервенция.

След възобновяване му в границите на следоперативния интервал, в деня на изписването му от лечебното заведение потърпевшият Е. ненадейно се почувствал зле. Въпреки неотложно оказаната лекарска помощ, мъжът умрял.

От осъществената по досъдебното произвеждане тройна съдебномедицинска експертиза е видно, че повода за гибелта е солидна белодробна тромбемболия с цялостно задръстване на ствола на белодробната артерия и основните й разклонения. Нейната поява била обусловена от черепно-мозъчната контузия и свързаната с нея оперативна интервенция. Вследствие на продължителното залежаване били основани условия за формиране и обособяване с предвижване на тромботична маса след вертикализация на тялото и оживление на мястото на образуването й в други съдове с кръвния поток.

Предстои делото да продължи в съда, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР