Окръжна прокуратура – Благоевград е привлякла в качеството на обвиняем

...
Окръжна прокуратура – Благоевград е привлякла в качеството на обвиняем
Коментари Харесай

Още един обвинен за подкупите в КАТ-Благоевград

Окръжна прокуратура – Благоевград е привлякла в качеството на обвинен Н.Д., взел участие като помощник в осъществяване на закононарушение - взимане на подкупи в „ Пътна полиция " - Благоевград. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Към сегашния миг са разпитани очевидци, осъществено претършуване и изземване, както и други доказателства, от които се открива съпричастността на обвинения към осъщественото закононарушение.

За времето през 2017 година и 2018 година, в гр. Благоевград, при изискванията на продължавано закононарушение, като помощник, обвиненият Д. съзнателно улеснил Д.С., в качеството му длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние – шеф бранш „ Пътна полиция " при ОД на Министерство на вътрешните работи гр. Благоевград, да одобри подарък и полза - пари, движимости и услуги с веществен темперамент. Той основал условия за намиране на лица, искащи да записват и разпознават пътни транспортни средства, както в гр. Благоевград, по този начин и в и пунктовете за регистрация на ППС в районно управление (на МВР) – Петрич и районно управление (на МВР) – Гоце Делчев.

В нарушаване на одобрените правила били предоставяни регистрационни номера за МПС и ремаркета, теглени от тях, с композиция от числа по избор. Н.Д. провеждал срещи и договаряния, персонално взел участие в тях, както и уговарял размера на подкупа.

Спрямо обвинения Н.Д. е взета мярка за неотклонение „ парична гаранция " в размер на шест хиляди лв.. Тя е съобразена със здравословното му положение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР