Окръжна прокуратура – Варна внася протест срещу размера на присъдата,

...
Окръжна прокуратура – Варна внася протест срещу размера на присъдата,
Коментари Харесай

Прокуратурата иска доживотен затвор за Данчо, пребил до смърт пастир във варненско село

 Окръжна прокуратура – Варна внася митинг против размера на присъдата, постановена от Окръжния съд по дело за ликвидиране, осъществено по изключително непосилен метод и с особена свирепост към жертвата, осъществено през 2020 година в село Горен Чифлик, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура.

По обвинителен акт на прокуратурата 40-годишният Д.Д. беше наказан на 17 години " отнемане от независимост “ при непоколебим режим. Убитият мъж бил от добричко село и се прехранвал, като се хващал на работа като овчар. Той бил нает да пасе стадото на бащата на обвинения.

Престъплението е осъществено на 17 май на разсъмване. Тогава подсъдимият се върнал да пренощува в сграда до кошарата на татко си в гората на село Горен Чифлик, откакто се черпил с другари денем. Там нощувал и 38-годишният овчар.

Двамата мъже се засекли до постройката, като служителят изискал цигари от сина на своя шеф, който отказал да му даде. Според обясненията на подсъдимия, след отхвърли, пастирът го напсувал. Това го ядосало доста и, в композиция с използвания по-рано алкохол, Д.Д. реагирал нападателно и почнал да бие служителя на татко си с дървена дъска. След това траял да нанася удари с крайници и ръце на към този момент падналия на земята мъж. След побоя обвиненият се прибрал да спи.

Когато трезвен, видял положението на потърпевшия и повикал незабавна помощ. Лекарите открили гибелта на 47-годишния овчар, който имал кръвонасядания по ръцете и тялото от побоя.

Д.Д. бил притеглен в качеството му на обвинен за закононарушение по чл.116, ал.1, т.6, пр.2 и пр.3 по отношение на чл.115 от Наказателен кодекс. Бил арестуван за период до 72 часа, а по-късно съдът му наложил мярка за неотклонение " задържане под стража “.

Наблюдаващият случая прокурор ще стачкува решението на Окръжен съд – Варна в законоустановения период пред Варненския апелативен съд, като ще упорства за налагане на по-високо наказване - " пожизнен затвор “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР