Окръжна прокуратура – София е приключила наказателното производство срещу Г.К.,

...
Окръжна прокуратура – София е приключила наказателното производство срещу Г.К.,
Коментари Харесай

Шест месеца „условно“ и пробация за каналджия

Окръжна прокуратура – София е завършила наказателното произвеждане против Г.К., който съзнателно склонил две лица нелегално да преведат през границата непознати жители.

На 13 февруари 2015 година, в землището на с. Грълска котловина, общ. Драгоман, до българо-сръбската граница, Г.К., склонил П.П. да транспорти с джип „ Мицубиши Паджеро“ девет мигранти – непознати жители от Афганистан, Сирия и Пакистан. В закононарушението също по този начин взел участие и И.Д., който се движел с управлявания от него лек автомобил „ Ланд Роувър“ пред другото МСП с чужденците, за да предизвести за възможна полицейска инспекция. Деянието останало незавършено заради поради интервенция на граничните управляващи.

Обвиняемият се е признал за отговорен и е сключил съглашение с Окръжна прокуратура – София, което е било утвърдено от съда. Наложеното наказване е шест месеца „ отнемане от независимост “ с тригодишен изпитателен период, по време на който ще се ползва пробационна мярка – „ включване в курсове за професионална подготовка, стратегии за публично въздействие“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР