Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем 22-годишен пловдивчанин, нападал

...
Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем 22-годишен пловдивчанин, нападал
Коментари Харесай

Млад рецидивист напада жени в центъра

Окръжна прокуратура – Пловдив притегли като обвинен 22-годишен пловдивчанин, нападал и ограбвал дами със мощ по улиците на града.

Ф.П. ще дава отговор за това, че на 23.12.2021 година, в Пловдив, в изискванията на рисков рецидив е направил обир по отношение на 68-годишна жена.

Той лишил дамската й чанта с намиращите се в нея движимости – портмоне, мобилен телефон, ключове и други, като употребявал за това мощ.

Престъплението е квалифицирано по член 199 алинея 1 вр. член 198 ал.1 вр. член 29 алинея 1 от Наказателния кодекс.

Към досъдебното произвеждане са приобщени и още два случая в Пловдив с набези над дами от обвинения.

На 27.01.2022 година Ф.П. лишил посредством издърпване дамска чанта от 53-годишна жена, откакто я съборил на земята. В чантата имало 350 лв. и други движимости.

На 31.01.2022 година Ф.П. нападнал и трета жена, която също съборил на земята, дърпал раницата й и я заплашвал. Пострадалата съумяла да избяга и бил подаден сигнал в полицията.

Грабежите са били осъществени към 20 часа, до момента в който дамите се прибирали от работа към домовете си в необятния център в Пловдив.

Ф.П. е арестуван на 7 февруари 2022 година в началото за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи, а след това и за 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. 

По искане на Окръжна прокуратура – Пловдив съдът дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Ф.Н.

Той е осъждан неведнъж за закононарушения срещу собствеността – обири.

За последно е излязъл от пандиза през декември 2021 г.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР