Окръжна прокуратура – Кюстендил привлече в качеството на обвиняем 64-годишният

...
Окръжна прокуратура – Кюстендил привлече в качеството на обвиняем 64-годишният
Коментари Харесай

Откриха машини за амфетамини в двора на вила край дупнишкото село Тополница

Окръжна прокуратура – Кюстендил притегли в качеството на обвинен 64-годишният И.С. по досъдебно произвеждане за осъществени закононарушения по член 354а, алинея 1, изр. 1, прочие 1, вр. член 26, алинея 2 и по член 354а, алинея 1, изр. 2, вр. изр. 1 от Наказателен кодекс.

На 16.11.2022 година в къща в с. Яхиново, община Дупница, И.С. държал високорискови и рискови наркотични субстанции за разпространяване, разпределени в няколко обекта. В полиетиленови пликове било намерено бяло прахообразно вещество, реагирало при осъществен полеви наркотест наMDMD (метамфетамин).Отделнов кашон и торбичка били открити блистери с таблетки, реагирали на кетамин.

В различен парцел в с. Тополница, община Дупница, обвиненият държал в бидон, кофи и пликове прахообразно вещество и таблетки. Те реагирали на кетамин, метадон, опиати иMDMD (метамфетамин).

При претършуване на къща в с. Тополница били конфискувани държаните от И.С. прекурсори - ефедрин, както и материали и уреди за произвеждане на наркотични субстанции – таблетираща машина, автоматизирана машина за пакетиране на таблетки в блистери и компресор.

По делото са събрани многочислени безапелационни доказателства за причинителя на незаконните действия – И.С. Незаконното държане на наркотични субстанции за разпространяване, на прекурсори и уреди за тяхното произвеждане са тежки умишлени закононарушения по смисъла на Наказателния кодекс. Окръжна прокуратура – Кюстендил задържа обвинения И.С. за период до 72 часа с оглед обезпечаване на явяването му пред съда за разглеждане на настояването на държавното обвиняване за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР