Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Йована М. Тя

...
Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Йована М. Тя
Коментари Харесай

Заблуден Ромео даде колата си на безразсъдна хлапачка! Двамата причиниха зверско ПТП със смърт

Окръжна прокуратура – Бургас съобщи на съд Йована М.

Тя е упрекната за това, че на  07.05.2016 година на Автомагистрала " Тракия " километър 311, общ.Карнобат, Бургаска област, при ръководство на моторно транспортно средство лек автомобил марка " Опел “, като малолетна, само че разбирайки свойството и смисъла на осъщественото и можейки да управлява постъпките си, нарушила разпоредбите за придвижване по пътищата, визирани в Закона за придвижването по пътищата, вследствие на което по несъобразителност и при изискванията на без значение съпричиняване с Мартин В., предизвикала гибелта на Георги Г., както и междинна телесна щета на Даниел Г.

На съд е предаден и Мартин В.

Той е упрекнат за това, че на същите дата и място, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, визирани в Закона за придвижването по пътищата, като в качеството си на лидер и притежател на посоченото МПС е дал същото на неправоспособния лидер Йована М., и по несъобразителност и при изискванията на без значение съпричиняване с Йована М., предизвикал гибелта на Георги Г., както и междинна телесна щета на Даниел Г.

На 07.05.2016г., двамата обвинени тръгнали от гр.Ямбол за гр.Бургас с лек автомобил " Опел Астра “, благосъстоятелност на Мартин В. и ръководен от него. По време на пътуването на Мартин В. му прилошало и спрял автомобила в спешната лента. Йована М. поискала тя да ръководи автомобила и обвиненият се съгласил макар, че знаел, че същата не има удостоверение за ръководство на МПС и й дал ръководството на автомобила.

Йована М. подхванала ръководство на автомобила, като открила същия в дясната лента, в платното за придвижване, предопределено за придвижване от гр. Бургас към гр. София. Тя управлявала със скорост малко над 123 км./ч. в дясната лента за напряко, в посока към гр. София. Движейки се в посочената пътна лента с посочената висока скорост, почнала да се приближава – в региона на км.311 от автомагистралата, намиращ се в землището на Община Карнобат, до различен автомобил, който се движел пред нея в същата лента за придвижване, само че с по-ниска скорост на придвижване.

Поради неналичието на какъвто й да е опит, същата не следила пътната конюнктура зад нея. Обвиняемата подхванала началото на маневрата, обвързвана с отклоняване на ляво, без преди този момент да подаде какъвто й да е светлинен сигнал и без да ревизира преди началото на маневрата, в огледалата за назад виждане – както странични, по този начин и панорамно – каква е пътната конюнктура зад нея и в частност, без да ревизира дали лентата, към която е считала да се насочи (лявата) и към която се е насочила е свободна от други коли. 

По същото време в лявата лента за придвижване напряко, се движел Даниел Г., с управлявания от него товарен автомобил " Ситроен “, като до него на предна дясна седалка седял татко му (починал разследване катастрофата). Двамата пътували в посока от гр.Бургас към гр.Сливен, като Даниел Г. се движел със скорост от към 134 км./час в лявата лента за придвижване направо; последният се открил в тази лента доста време преди въобще да види и приближи автомобила, в който пътували обвинените.

Маневрата, обвързвана с нахлуване в лявата лента за придвижване напряко, била осъществена от Йована М. ненадейно и не е била съпроводена въобще с подаването на ляв мигач. Свидетелят Даниел Г. въобще нямал време за реакция. Последвал удар, вследствие на който са настъпили и съставомерните законови последствия.

Окръжен съд – Бургас е насрочил съвещанието си за 20.11.2018г.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР