Окръжна прокуратура – Бургас образува досъдебно производство за това, че

...
Окръжна прокуратура – Бургас образува досъдебно производство за това, че
Коментари Харесай

Случаят с либийския кораб стигна до прокуратурата, ЧСИ превишил правата си

Окръжна прокуратура – Бургас образува досъдебно произвеждане за това, че през интервала 10.03.2018 г.  – 30.08.2018 година в гр. Бургас, длъжностно лице (частен правосъден изпълнител) не е изпълнило служебните си отговорности и е надвишило правата си, за да набави за другиго  полза и от това могат да настъпят немаловажни нездравословни последствия – закононарушение по член 282, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Случаят касае изпълнително произвеждане, формирано в Районен съд – Бургас, по искане на българско сдружение, претендиращо застраховане на собствен дълг в размер на 9 250 362 американски $, с изказване че  му се дължи от комерсиално сдружение, благосъстоятелност на Либийската страна. Според взискателя, този дълг е бил гарантиран с ипотека върху кораб – танкер. Спорът по изпълнителното дело е касаел настояването претендираният дълг да бъде осъществен с смяна на собствеността върху плавателния съд.

Изпълнителното дело е било спряно с акт на съда. Въпреки този влезнал в законна мощ правосъден акт, частен правосъден реализатор от град Бургас е провел незаконосъобразни дейности по реализация на обществена обмен на кораба, която е завършила с възлагане на танкера на българското сдружение. Към сегашния миг плавателният съд се намира отвън териториалните води на Република България. 

Досъдебното произвеждане е формирано след постъпил в Прокуратурата сигнал от страна на юристи, които съставляват ползите на комерсиалното сдружение, благосъстоятелност на Либийската страна. Той е получен в прокуратурата на 21.12.2018 година По него още същия ден е разпоредено осъществяване на инспекция.

Образуваното дело е предоставено за следствие на следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжена прокуратура – Бургас, защото се отличава с висока фактическа и правна трудност.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР